Portal 072info

PRIČA KOJA JE ZAPALILA BALKAN: Prodala je sat jer su joj hitno trebale pare, a onda…

Morana Mamić, poznata dizajnerka hrvatskog porijekla svojim pričama na društvenoj mreži Instagram redovno inspiriše i oduševljava. 

Sa preko 90.000 pratilaca, Morana je vrlo uticajna a šta god da napiše širi se munjevitom brzinom. 

Ovog puta podijelila je priču o jednom satu kojoj neće odoljeti žene ali ni muškarci. 

Uvjerite se! 

“Sećam se kad sam prvi put vidjela ovaj sat. Rekla sam sebi “moram ga imati”. Štekala sam lovu, ali nikako nisam mogla da skupim potrebnu sumu. U jednom razgovoru požalila sam se baki da već par dana štedim za jedan sat. Baka me pitala “pa koliko imaš love trenutno?” Ja joj odgovorim: “Pola”. Zove baka jedno jutro i kaže da dođem na Kvatric. Žena došla autobusom iz Somobora, izvadila kovertu iz torbe i rekla: “Čuj, kad ti već (bivši) muž neće kupiti sat, evo ti ostatak love i kupi ga sama. Sećam se prizora kao danas. Nasred ulice, okružena keljom i salatom, skakala sam od sreće kao malo dijete! Sat sam naručila u Gracu a baka, mama Frano i ja smo išle po njega. Bila su to zlatna vremena”, napisala je Morana a onda njena priča dobija potpuni preokret. 

“Kad sam se razvodila, sat je bio jedina vrednost koju sam imala. Odlučila sam da ga prodam i novac uložim u posao. Čovjek koji ga je kupio bio je izuzetno korektan. Načuo je zašto mi treba novac i platio ga je tačno koliko sam tražila. Baka je taj dan plakala k’o kišna godina… Iduće godine upoznala sam Jozu. Naš prvi zajednički vikend proveli smo u Grazu. Bila je zima. Zagrljeni šetali smo centrom grada i zastali ispred radnje sa satovima. Između silnog blještavila,u uglu izloga, ugledala sam “svoj” sat. Jozo me pitao: “Da možeš birati, koji sat bi izabrala?” Bez riječi, pokazala sam na “roze cvetiće” u uglu izloga…Od toga prošlo je osam godina…Nikada Jozi nisam spominjala svoju priču o satu. Prije nepunih mjesec dana bio mi je rođendan. To jutro, probudila sam se dosta kasno. Na krevetu dočekala me zelena kutija sa ceduljom. Nespretnim rukopisom pisalo je: “Prije osam godina, ispred onog izloga osvojila si moje srce. Mogla si birati šta god si htjela, a ti izabrala njega. Naoko ništa posebno, a iznutra skriven njegov kvalitet. Bolan sat isti ja!!! Srećan rođendan Mici, nosila ga ti meni u zdravlju, a za sreću i smijeh ću se ja pobrinuti.”

Podijelite članak