Portal 072info

PRIČA O BRUTALNOM SILOVANJU: ‘Upoznala sam tog tipa putem Fejsbuka, dugo je…’

ZAPRATITE NAS NA FACEBOOKU, OSTANITE INFORMISANI!

Borba 29-godišnje Divie započinje tokom jednog poslijepodneva u četvrtom mjesecu 2009. godine. Svoja je sjećanja na taj mučni događaj već nekoliko puta iznijela u zapisnik pred sudom, no niti nakon pet godina čovjek koji ju je brutalno silovao nije osuđen.

“Upoznala sam tog tipa putem Facebooka. Sedmicama je pokušavao pozvati me na ručak. Naposljetku sam pristala”, započinje priču Divia koja živi u New Delhiju u Indiji. Predložila je ručak u jednom restoranu, no naposljetku ju je mladić nagovorio da dođe kod njega u stan.

Pristala je, iako joj, kaže, nije bilo ugodno. “Bila sam tada naivna”, kaže Divia.

“Imao je tek 24 godine. Mislila sam da još živi kod svojih roditelja. Osim toga, dolazi iz bogate familije i iz dobrog dijela grada. Kada sam stigla stan je bio, osim jednog člana osoblja, potpuno pust. Zaposlenika je poslao da donesu hranu iz kineskog restorana. Potom mi je ponudio vino”, priča Divia ističući da je piće odbila rekavši da ne pije alkohol.

“Nakon otprilike 20 minuta, počeo me dirati. Ustala sam, uzela sam torbu i htjela sam pobjeći. Zgrabio me i bacio me na kauč. Molila sam ga da prestane. Ali prijetio mi je da će me 24 sata silovati i da će me udarati u lice”, priča djevojka.

“Tada sam još bila nevina. Zbog toga je trajalo pola sata, dok je uspio ući u mene”, sa suzama u očima priča Diva i prisjeća se da je primijetila da jako krvari.

Bila je kao ošamućena, ali se sjeća da joj je mladić rekao da je sve snimio. Prijetio je da će objaviti video, ako ne bude šutjela. Pokušala je nazvati policiju kada je mučitelj otišao u kupaonicu, ali nije se mogla sjetiti adrese stana. Onda je izašao iz kupaonice i ponudio joj da je odveze kući. Ništa joj drugo nije preostajalo. Na prvom je semaforu pobjegla iz automobila i nazvala dobrog prijatelja.

Podijelite članak