Priča za laku noć: Šta si radila cijeli dan?

zenaMuž je došao kući sa posla i pronašao troje svoje djece u dvorištu, još u pidžamama, sva blatnjava, a prazne kutije hrane i omota čokolade razbacane po cijelom travnjaku. Vrata ženinog auta su bila otvorena, ulazna vrata kuće također, a nigdje nije bilo ni njihovog psa. Ušavši u kuću pronašao je još veći nered. Lampa je bila srušena, a tepih zgužvan pored jednog zida. Televizor je bio pojačan do kraja u dnevnoj sobi, a soba je bila zatrpana raznim igračkama.

U kuhinji sudoper je bio krcat prljavim suđem, hrana je bila razbacana po stolu i podu, vrata frižidera su bila na pola otvorena, na podu je bilo razbijenog stakla, a usred kuhinje nalazila se mala hrpa pijeska. Brzo je krenuo na kat preskačući preko hrpa igračaka i odijeće. Tražio je ženu sav zabrinut; pomislio je da joj se nešto dogodilo. Ugledao je da iz kupaonice teče mali potočić. Zavirio je unutra i vidio hrpe mokrih ručnika, voda je tekla iz lavandina, a u kadi je bila prljava voda prepuna pjene. Kilometri toaletnog papira bili su razbacani po kupatilu i hodniku.

Požurio je ka spavaćoj sobi i kad je ušao zaprepastio se: našao je ženu kako sijedi u pidžami na krevetu i čita knjigu.

Mirno ga je pogledala, nasmijala mu se, a zatim ga upitala kako mu je bilo na poslu. Gledajući u nju, još uvijek zaprepašten što se zbilo u kući, upitao ju je tihim glasom: “Što se ovdje danas dogodilo?”

Žena ga je mirno pogledala, nasmješila se i rekla:

“Znaš ono kad svaki dan dođeš živčan sa posla i izdereš se na mene i pitaš me – ”Od čega si umorna, što si to radila po cijeli dan?” E, dragi, danas to nisam radila!” i nastavi čitati knjigu.”

Prethodni članakPRONAŠAO ELIKSIR MLADOSTI: Janko Nikolić-Žugić otkrio lijek protiv starenja
Sljedeći članakDžekin otac napao Sušića jer mu nije zamijenio sina!