Portal 072info

Prije poplava bilo 43.000 raseljenih, sada ih je više od 120.000

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

z Unije za održivi povratak saopćili su da BiH neočekivano dečekuje sutrašnji Svjetski dan izbjeglica sa još 85. 000 beskućnika koji su usljed poplava i klizišta, privremeno ili trajno raseljeni. Poznato je da već 20 godina 43. 000 osoba čeka obnovu ratom uništene imovine, prenosi Patria.

– Zahvaljujući iskustvima u zemljama koje su bivale pogođene ovakvim katastrofama, međunarodna zajednica takav model u hitnom i brzom rješavanju nudi i BiH kroz već operativna sredstva – navode iz Unije.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Unija za održivi povratak i integracije u BiH želi uputiti poruku i zahtjev svim političkim predstavnicima da ne zloupotrebljavaju ovu katastrofu u svrhu već započete predizborne kamapanje. Kad se sagleda kompletna situacija na terenu, BiH očekuje veliki humani posao, a ne jalove političke kampanje koje ne nude nikakava rješenja.

Zbog alarmantne situacije Unija neće organizirati nikave manifestacije povodm obilježavanja Svjetskog dana izbjeglica, nego će stotine naših volontera biti na terenu u 29 najugroženijih općina u BiH, saopćeno je iz Unije, prenosi Patria.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nap.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)