Portal 072info

Prijem za Amela Tuku na UNZE

U utorak je u Kabinetu rektora Univerziteta u Zenici, prof. dr. Dževada Zečića, upriličen kratki prijem našeg sjajnog svjetskog atletičara Amela Tuke.

Susretu je prisustvovao i doc. dr. Fuad Hadžikadunić, dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta u Zenici.

Amel Tuka je apsolvent Mašinskog fakulteta UNZE-a, te smo mu i na ovaj način željeli izraziti zahvalnost za postignute rezultate na Svjetskom prvenstvu i odličnu promociju države Bosne i Hercegovine, sporta u našoj zemlji, a na indirektan način i Univerziteta u Zenici.

U zajedničkom ugodnom razgovoru rektor prof. dr. Dževad Zečić osvježio je sjećanja na trenutke nastupa našeg Amela na Svjetskom prvenstvu i emocije koje su državljani Bosne i Hercegovine zajedno sa njim proživjeli.

Također, razgovaralo se ukratko o specifičnostima i uvjetima razvoja sporta u našoj državi, kao i daljim sportskim aktivnostima našeg Amela u predstojećoj Dijamantnoj ligi.

Iskazana je i zajednička želja da se Amelove studentske aktivnosti dalje odvijaju zadovoljavajućim tokom, te tako uskoro finalizuje i njegovo nastojanje za stjecanje akademske titule.

Uz želju za dalje sportske i studentske uspjehe našeg najboljeg atletičara i sjajnog studenta spomenute su i određene aktivnosti u vezi s obilježavanjem 15 godina Univerziteta u Zenici, te daljim izražavanjem zahvale akademske zajednice našem Amelu Tuki na postignutim rezultatima i promociji države i Univerziteta.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box