Portal 072info

PRIJEM ZA NAJBOLJE UČENIKE│KASUMOVIĆ: Stvaramo ambijent da ostvarujete ono o čemu ste sanjali dok ste se školovali!

U velikoj sali Grada Zenica upriličen prijem i uručene su nagrade najboljim zeničkim srednjoškolcima, oslobođenim polaganja mature.

Domaćini prijema bili su gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i pomoćnica gradonačelnika u Službi za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti Sumea Mujkanović.

U školskoj 2016/17. godini iz 11 srednjih škola u Zenici izašlo je 1.007 maturanata. S odličnim uspjehom četverogodišnje školovanje završila su 102 učenika koje je Gradska uprava nagradila sa po 100 KM i knjigama.

“Dragi maturanti, vi ste u protekle četiri godine svoga života, zalaganjem i znanjem pokazali da ste potencijal na kojem ovaj grad može graditi svoju budućnost. Ne može svako ostvariti ovakav uspjeh zbog čega će Gradska uprava dati sve od sebe vas podrži u daljem školovanju. Stvaramo ambijent, da kada završite školovanje, kada obiđete svijet, vratite se u Zenicu i u njoj ostvarujete ono o čemu ste sanjali dok ste se školovali. Potrebni ste svome gradu, a ja vas molim da budete glasni, da kao i ja, pokažate više hrabrosti i odlučnosti jer samo tako možemo donijeti promjene u naše društvo. Još jednom, vama, vašim roditeljima i nastavnicima čestitam na uspjehu i želim uspješan nastavak školovanja. Nadam se da ćete i ubuduće postizati rezultate vrijedne pažnje i da ćete vi povesti ovaj grad u bolje sutra” prigodnim riječima uspješnim mladim sugrađanima rekao je Kasumović.

Podijelite članak

Počitajte još

Kasumović: Zenica prednjači u mjerama poduzetim na subijanju pandemije

Redakcija

Kasumović: Nije vrijeme za politizaciju, zadesio nas je zdravstveni problem

072info

Upriličen sastanak gradonačelnika Kasumovića i članova Kriznog štaba ZDK

072info