Prikrivenom inspektoru prodali pet kilograma marihuane, Nihad priznao i saznao koliko će u zatvor

Nihad Omanović (47) iz Bugojna, uhapšen u akciji MUP-a RS kodnog naziva “Pliva” priznao je da je učestovao u prodaji oko pet i po kilograma marihuane prikrivenim istražiocima i pristao da mu sud izrekne kaznu od pet godina zatvora.

Omanović je zaključio sporazum o priznanju krivice sa banjalučkim tužilaštvom koji je danas prihvatilo vijeće Okružnog suda. Izricanje presude zakazano je za 10. jun.

Zajedno sa Omanovićem optuženi su i Robert Barišić (22) i Dean Bendra iz Jajca protiv kojih je, nakon njegovog priznanja, razdvojen sudski postupak.

Na optuženičkoj klupi bio je i optuženi Emir Korda (46) iz Livna koji je u martu osuđen. Prema optužnici četvorka je od 5. do 7. septembra 2019. godine na području opštine Šipovo dogovorila i prodala 5,4 kilograma marihuane prikrivenim istražiocima.

Barišića optužnica tereti da je neovlašteno posredovao u prodaji marihuane, a Omanovića, Kordu i Bendru da su dogovarali i prodali drogu prikrivenim istražiocima.

– Omanović, Korda i Bendra su narkotike dovezli „kupcu“ “citroenom C4” u blizinu restorana “Ladna voda” kod Šipova. Dovezli su ukupno šest paketa narkotika ukupne težine 5.414 grama i predali ih kupcima. Vozilom je upravljao Omanović – navodi se u optužnici koja ih tereti za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga.

Nakon predaje droge prikrivenim istražiocima uhapšeni su Omanović, Korda i Barišić dok je Bendra pobjegao. Nakon jednomjesečnog skrivanja, on se 11. oktobra 2019. godine predao policiji, piše SrpskaInfo.

Prethodni članakPogledajte privođenje policajca koji je uhapšen zbog droge (VIDEO)
Sljedeći članakSituacija sve teža: Vraćaju se na snagu restriktivne mjere?