Prikupljeno 150 doza krvi tokom akcije ‘Krv nam je svima ista’

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Mirovni volonteri projekta ”PRO-Budućnost” su prikupili ukupno 150 doza krvi tokom današnje akcije dobrovoljnog darivanja krvi “Krv nam je svima ista”, organizirane povodom Svjetskog dana tolerancije.

Mirovni aktivisti su u Brčkom, Istočnom Sarajevu, Prijedoru, Sanskom Mostu, Sarajevu, Travniku, Šamcu i Zenici uspjeli animirati građane da se priključe ovoj kampanji, ali su i sami donirali krv, te na taj način poslali poruku da nije dovoljno samo pričati o konkretnim akcijama, nego da je potrebno vlastitim primjerom voditi druge, saopćeno je iz Catholic Relief Services.

Inicijativa i naziv kampanje su potekli od mladih ljudi iz navedenih općina. Aktivisti i građani su pokazali da je život jedan, da nema cijenu i da nam je, kako i sam naziv kampanje kaže, krv svima ista.

Kampanja “Krv nam je svima ista” provedena je u okviru projekta ”PRO-Budućnost” Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), koji implementira Catholic Relief Services (CRS) u saradnji s Fondacijom Mozaik, Caritasom BiH, Forumom građana Tuzla, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini.

GODISNJICA
MARKETING