Portal 072info

Prilika za nezaposlene: Naredne sedmice nekoliko programa zapošljavanja

Naredne sedmice na internet stranici Federalnog zavoda za zapošljavanje bit će objavljeni javni pozivi za učešće u nekoliko programa zapošljavanja.

U pitanju su: Program sufinansiranja zapošljavanja 2017. (Prvo radno iskustvo, Vaučer za posao, Javni radovi i Periodično zapošljavanje), Program sufinansiranja samozapošljavanja Start up 2017. i Program pripreme za rad 2017. – obukom do zaposlenja.

Javni poziv za učešće u Programu sufinansiranja samozapošljavanja Start up 2017. objavljivat će se dva puta u intervalima u vrijednosti od po najmanje jednu polovinu ukupno predviđenih sredstava za Program, s tim da će prva objava javnih poziva za sve programe uslijediti drugog marta 2017. godine.

Javni poziv za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja 2017. objavljivat će se tri puta u intervalima u vrijednosti od po najmanje jednu trećinu ukupno predviđenih sredstava za Program. Javni poziv za učešće u Programu sufinansiranja samozapošljavanja Start up 2017. objavljivat će se dva puta u intervalima u vrijednosti od po najmanje jednu polovinu ukupno predviđenih sredstava za Program, s tim da će prva objava javnih poziva za sve programe uslijediti drugog marta 2017. godine.

Pozivaju se poslodavci i nezaposlene osobe da se upoznaju sa sadržajem programa radi eventualnog učešća.

Radiosarajevo.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box