Prilika za posao: Konkurs za rad u Termoelektrani Tuzla

ep bih 696x449 1

lektroprivreda BiH objavila je na svojoj službenoj web stranici oglas za prijem pripravnika u Termoelektranu Tuzla.

Kako se navodi,zapošljavanje novih radnika i pripravnika, te izbor stipendista se vrši provođenjem javnog oglašavanja kako bi se obezbijedio jednak pristup i jednake mogućnosti zapošljavanja, te izvršio izbor najkompetentnijih kandidata. Prioritet pri zapošljavanju se daje mladim stručnim kadrovima, te ekspertima iz oblasti koje su ključne za rad kompanije.

Kadrovi koji su potrebni su: Pomoćnik rukovaoca elektrokomande i pogonskog električara , na period od 6 mjeseci……. 1 izvršilac, Pomoćnik strojara kotla, na period od 6 mjeseci…………2 izvršioca, Bravar II, na period od 6 mjeseci…. 1 izvršilac, Elektromehaničar II, na period od 6 mjeseci……… 1 izvršilac, Elektrotehničar, na period 6 mjeseci…1 izvršilac.

Oglas ostaje otvoren 8 (osam) dana od dana objavljivanja (18.1.) u dnevnim novinama. Prijave na Oglas sa potrebnom dokumentacijom dostaviti u zatvorenoj koverti sa naznakom „Prijava na Oglas za radno mjesto pod rednim brojem:_____(navesti naziv radnog mjesta)“, na adresu: JP Elektroprivreda BiH d.d.-Sarajevo Podružnica Termoelektrana „Tuzla“ Tuzla 21. aprila br. 4 75203 Bukinje
On je rekao da će detaljni razgovori biti obavljeni sutra, kada će biti poznato ko će činiti vladu.

– Treba nam vremena da se usaglasimo i sami znate da to nije lagan proces – rekao je Hodžić.

Faktor nezvanično saznaje, iz izvora unutar nove većine, da je tuzlanski glumac i direktor Tuzla film festivala Boris Balta kandidat za ministra kulture, sporta i mladih. Docent na Prirodnomatemaričkom fakultetu u Tuzli i SDP-ovac Elvis Baraković kandidat je za ministra obrazovanja i nauke.

Više imena, koja se spominju kao kandidati za ministre, bit će poznata u narednih nekoliko dana.

Prethodni članakPlaninar u invalidskim kolicima popeo se na neboder visine 250 metara
Sljedeći članakZbog Mekdonaldsa prekršio zabranu kretanja