Pripadnici Armije BiH sudjelovali u još jednoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi

Pripadnici 1.Pješadijskog bataljona 5.Pješadijske brigade Armije BiH sudjelovali su u vanrednoj akciji dobrovoljnog davanja krvi za potrebe Kantonalne bolnice Zenica.

Aktivisti Crvenog križa Grada Zenice, zbog iznenadne potrebe za dodatnim dozama krvi bolničkim službama, organizirali vanrednu akciju dobrovoljnog darivanja krvi kojoj su se, još jednom u posljednih mjesec dana, odazvali pripadnici Pješadijske brigade Armije BiH smješteni u Zenici. Oni su tokom vanredne akcije dobrovoljnog davanja krvi za potrebe Kantonalne bolnice Zenica prikupili neophodnih 20 doza krvi.

“Akcija je realizirana da bi se održao nivo potreba zeničke bolnice, a saradnja sa dobrovoljnim davaocima iz Armije BiH je stalna, tako da smo brzo realizirali našu pomoć i uz zaposlene na Odjelu transfuzije uspješno obavili zadatak”, rekla je za Fenu sekretar Crvenog križa grada Zenice, Arma Oruć.

U svojoj humanoj misiji Crveni križ, u saradnji sa lokalnom zajednicom, nastoji da spriječi ili ublaži patnje građana i pomoći im u nevolji, s naglaskom na razvijanju zdravstvene i socijalne zaštite. Poseban zadatak je koordinirati i pomoći aktivnosti u slučajevima kada je potrebno reagirati hitno da bi se spasili nečiji životi, a akcija dobrovoljnog davanja krvi kojoj su se odazvali pripadnici 5.Pješadijske brigade Armije BiH iz Zenice dio su aktivnosti Crvenog križa u preventivnom djelovanju zaštite zdravlja stanovništva.

Fena/enb

Prethodni članakPreminula djevojčica koju je udario automobil u Visokom
Sljedeći članakBosanski zmaj u ragbi timu Kanade