Portal 072info

Pripremili 150 ideja za pokretanje biznisa, evo čime se može baviti za 800, a u što treba uložiti 8.000 eura

Primjeri ideja koje su navedene u priručniku SAM-a su recimo i proizvodnja plastičnih vrećica za koju je u startu potrebno uložiti oko 7.000 eura, ili proizvodnja pletene žice za koju je potrebno uložiti 2.500 eura u startu- 

Srpska udruga menadžera pripremila je 150 prijedloga za počinjanje vlastitog posla za sve one koji imaju na raspolaganju od 800 do 8.000 eura.

Prijedlozi su prvenstveno namijenjeni radnicima poduzeća u restrukturiranju, koji su uz otpremnine ostali bez posla, ali i za bilo koga drugog tko na raspolaganju ima navedeni iznos.

Uzgajanje višerodne maline na površini od 200 metara, zahtijeva početno ulaganje od 1.700 eura, a žalfije na jednom hektaru 1.200 eura. Primjeri ideja koje su navedene u priručniku SAM-a su recimo i proizvodnja plastičnih vrećica za koju je u startu potrebno uložiti oko 7.000 eura, ili proizvodnja pletene žice za koju je potrebno uložiti 2.500 eura u startu.

“Trudili smo se da sve ideje budu izvedive u Srbiji, a zatim da one budu u rasponu početnog kapitala od recimo 800 eura, pa do 5.000 ili eventualno 8.000 eura. Toliko je, naime, procijenjeno da će radnici dobivati po osnovu otpremnine”, rekla je izvršna direktorica SAM-a Jelena Bulatović.

“Za svakog ima po nešto. A u priručniku smo naveli uz svaku ideju, što je sve potrebno, na kolikoj površini ili u kolikoj prostoriji se može raditi, je li neophodna kupovina strojeva. Također, piše i koliko je minimalno početno ulaganje, dalja ulaganja, kako registrirati djelatnost, poduzeće ili poljoprivredno gospodarstvo, koliko ljudi je potrebno angažirati…”, objašnjava Bulatović, a prenosi “B92“.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box