Portal 072info

Privrednici iz Turske posjetili Agenciju ZEDA i zeničke privrednike

 

Danas, 06.juna 2017. godine u Impulsnom kreativnom centru Agencije ZEDA, privredna delegacija Regije Marmaris, Turska sastala se s privrednim subjektima grada Zenice. Ovom prilikom u fokusu su bili privrednici koji djeluju u oblasti turizma i srodnim djelatnostima.

Ovom prilikom Zenicu su posjetili  g. Mehmet  Baysa; Predsjednik Marmaris Privredne komore, g.Cuneyt Unver; Generalni sekretar Privredne komore, g. Bulent  Bulbuloglu; Predsjednik Udruženja hotelijera, g. Cahit Saribey; Menadžer Udruženja hotelijera, g. Ali Kirli; Predsjednik Tursab – Udruženje turistučkih agencija, g. Menderes Akbulut; Generalni sekretar Tursab-a, te g. Erdinc Ekin; Član odbora Tursab-a.

Događaju su prisustvovali i predstavnici Grada Zenice, Turističke zajednice Zeničko-dobojskog kantona,  Privredne komore ZE-DO kantona, Udruženja poslodavaca Zenica, Poslovnog sistema RMK Zenica koji je organizator Generalnog bh. sajma ZEPS te predstavnici turističkih agencija koji su gostima iz Turske detaljnije pojasnili oblasti u kojima djeluju.

U ime Grada Zenice, gđica.Amra Mehmedić, Šef sektora za lokalni ekonomski razvoj, predstavila je investicione potencijale našeg grada.

Ova posjeta je upriličena kako bi se razgovaralo o potencijalnoj saradnji turskih i naših privrednih subjekata koji djeluju u oblasti turizma ili srodnim djelatnostima.

Nakon predstavljanja i upoznavanja gostiju s bogatsvima i potencijalima našeg grada i kantona, uslijedili su direktni razgovori o mogućnostima saradnje, partnerstvima i uspostavljanju veza Turske i našeg grada i kantona kada je riječ o turizmu.

Treba napomenuti da je ovo uzvratna posjeta Turske delegacije našoj zemlji. Delegacija ZE-DO kantona i Srednjobosanskog kantona na poziv regije Bodrum,Marmaris i Mugle boravila  je u terminu od  25. aprila do 30.aprila u navedenim gradovima te su ovom prilikom potpisale privredne ugovore o saradnji.

Ovo je tek početak saradnje koja bi u bliskoj budućnosti trebala rezultirati kvalitetnom saradnjom.

 

 

Podijelite članak