Portal 072info

Priznao silovanje djevojčice u Zenici

POLICIJA-AUTO

Nakon završene kriminalističke obrade, sedamnaestogodišnji B. T. je jučer, nešto poslije 11 sati, uhapšen pod sumnjom da je u srijedu izvršio krivično djelo.

Odmah nakon dobivenih informacija o silovanju, zenička policija je poduzela opsežne istražne radnje te je locirala B. T. za koga se osnovano sumnjalo da je izvršio ovo krivično djelo.

“Sudija je odredio mjeru pritvora za B.T. koja će trajati 30 dana, a počinilac je priznao izvršenje krivičnog djela. Nakon ovoga slijedi pripremni postupak, koji će voditi sudija za maloljetnike Općinskog suda u Zenici”, izjavio je za radio Zenit Sanjin Kulenović, portparol Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Dežurna sutkinja Općinskog suda u Zenici, Sonja Radošević odredila je jednomjesečni pritvor malodobnom B. T. (rođ. 1996. godine) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo spolni odnošaj sa djetetom i naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo za koje se sumnjiči, a za koje je propisana kazna zatvora od najmanje 5 (pet) godina ili kazna dugotrajnog zatvora.

Podsjećamo, B. T. je dosad više puta prijavljivan za izvršenja krivičnih djela “bludne radnje”.

Zenit.ba

Podijelite članak