Portal 072info

PROBLEMI NA POSLU: Saznajte horoskopskop šefa i pročitajte šta će tolerisati?!

998bcc4fb0b99d2088e416099d7ac154_L

Imate problema na poslu? Pokušajte da saznate u kojem je znaku rođen vaš šef, da biste znali kako treba da se ponašate i šta sebi možete da dozvolite, a šta Vam neće tolerisati.

Ovan

Ako je Vaš šef rođen u znaku Ovna, najpametnije bi bilo da sve poslove obavljate na vrijeme, jer on nije baš naročito tolerantan. Sve mora da bude gotovo odmah, nema čekanja. Šef Ovan ima razumijevanja ako se posao ne obavi zbog nepredviđenih problema, ali bolje je da poštujete sve rokove.

Ako želite da zaposlite nekog ko je rođen u znaku Ovna, znajte da su ovo najefikasniji radnici i saradnici. Veoma su praktični i kod njih nema odlaganja. Sve obaveze obavljaju profesionalno, ali bolje funkcionišu ako im se da jasno definisan zadatak, a ne sloboda u odlučivanju.

Bik

Ukoliko Vam je šef rođen u znaku Bika, vjerovatno će biti tolerantan kada poželite slobodan dan, ili morate da izađete sa posla da biste završili neke bitne obaveze, jer je njemu na prvom mestu zadovoljstvo zaposlenih. Ljubazan je i može dugo da toleriše greške, a da Vi mislite da ništa i ne primjećuje. Osoba u znaku Bika na menadžerskoj poziciji jako će voditi računa o rokovima kada je o finansijama riječ, tako da će plata zaposlenima rijetko kasniti.

Ako planirate da zaposlite nekoga ko je rođen u znaku Bika, znajte da ćete imati odličnog saradnika, radnika, koji će sve svaki posao završiti tako da bude i estetski dobro riješen i funkcionalno prihvatljiv. Biće mu jako važno mišljenje šefa i kolega, ali i plata. Finansijski momenat ovde je presudan, Bikovi veoma rijetko pristaju da volontiraju ili rade bez nadoknade.

Blizanci

Ako imate šefa koji je rođen u znaku Blizanca, on će Vas uvijek saslušati kakav god problem da imate, možda ćete se čak i družiti, ali ne zavaravajte se – on tačno zna šta radi. Takvo ponašanje može Vas navesti da se opustite i date sebi previše slobode. Radite svoj dio posla kako valja, ne zabušavajte, pa neće biti problema.

Ukoliko želite da zaposlite osobu rođenu u ovom znaku, gledajte da joj date da radi nešto gdje može da priča ili piše, eventualno da se javlja na telefon. Fizički poslovi nisu za Blizance. Generalno, osobe rođene u ovom znaku su odgovorne, ali je važno da su dobro motivisane, pošto u suprotnom lako odustaju.

Rak

Ukoliko je Vaš šef Rak, uvijek ćete moći da dobijete odmor, atmosfera na poslu će biti uglavnom dobra, ali će se često osjetiti i nervoza. Nemojte se zbližavati sa šefom Rakom, jer iako djeluje dobrodušno, on u svakom trenutku ima na umu šta mora da se uradi. Osoba na rukovodećoj poziciji rođena u ovom znaku ljubazna je, ali ne i tolerantna.

Ukoliko želite da zaposlite nekog Raka, dobro razmislite. Rakovi su osjetljivi i ne treba im dati da rade posao na kojem ih očekuju stres i sekiracija. Zato je bitno da se već na prvom razgovoru procijeni kakav stav imaju o poslu o kojem je riječ. Za Rakove je najbolji rad od kuće ili porodični posao.

Lav

Ukoliko imate šefa rođenog u znaku Lava, to je odlično. Lav zna kada šta da kaže, ima stav, uvijek je iznad podređenih, ali ih sluša i jako je realan. Cijeni trud, rad i pozitivan stav. On uvek od zaposlenih očekuje više, jer je i sam ambiciozan.

Ako želite da zaposlite Lava, imajte u vidu da je jako bitno koje mu mjesto nudite, kolika je plata i da li on sa te pozicije može da napreduje. Ako ne vidi mogućnost napredovanja, Lav se lako odlučuje da napusti radno mjesto, jer ga nervira stagnacija. Ponekad se ne zna ko je kome šef, jer Lav ako se potrudi može da odradi i ono što nije traženo od njega za dobrobit svih.

Djevica

Ukoliko imate šefa Djevicu, morate sve odraditi perfektno i biti ozbiljni. Nije baš tolerantan, neće Vam progledati kroz prste ako pogriješite, pa se potrudite da Vam se to ne dešava.

Ako želite da zaposlite osobu rođenu u ovom znaku, nećete pogriješiti. Oni su istrajni, odgovorni, lako barataju statistikom, podacima, pa nećete imati probleme. Nemojte ih zamarati pričom, nego im dajte rokove i sve će biti u redu.

Vaga

Ako je Vaš šef rođen u znaku Vage, radićete puno, ali ćete imati vremena i za sebe. Potrudite se da sve što radite obavljate sa stilom. Sa šefom rođenim u znaku Vage se nemojte raspravljati, jer će Vam on uvijek reći sve što smatra da treba da Vam kaže, a onda će od Vas očekivati da se dokažete, bez nekih uvijanja i objašnjavanja. Njegov stav je da ili znate posao ili ne. Ipak, dogovor je moguć.

Ukoliko hoćete da zaposlite Vagu, imajte u vidu da će lako obaviti svaki pregovor, “dobiti” svakog klijenta, jer zna šta radi. Odličan je pregovarač i umjetnik, pa su trgovina, umjetnost i sve oblasti koje su slične, odlične za Vage.

Škorpija

Ukoliko imate šefa Škorpiju, znajte da on ne trpi izgovore. Ako nešto ne uradite na vrijeme, može se desiti da on to uradi umjesto Vas, ali ako se to ponavlja, lako možete dobiti otkaz. Nemojte biti neozbiljni, jer Škorpija ne trpi takve ljude, budite jasni, konkretni i odgovorni.

Kao radnik, Škorpija je jedan od najboljih. Ne zabušava, radi koliko je potrebno, perfekcionista. Ali, ako osoba rođena u ovom znaku nije zadovoljna poslom ili platom, lako se odlučuje na odlazak.

Strijelac

Ako je Vaš šef Strijelac, radićete ono što morate, ali Vas neće pritiskati rokovima. S druge strane, ako Vam nađe bolju zamjenu, lako će se odlučiti da Vam se zahvali na saradnji. Strijelac svakoga pusti da bude ono što jeste, pa kako se ko pokaže. Osmijeh na licu ne znači ništa, sem da on lično ima pozitivan stav prema životu.

Ukoliko želite da zaposlite Strijelca, dajte mu slobodu. On gotovo ništa ne radi na vrijeme, voli da radi kako on hoće, kad hoće, a najsrećniji je ako radi više stvari odjednom. Ali ima odlične ideje i veoma je inventivan što doprinosi poslu.

Jarac

Ukoliko je Vaš šef Jarac, sve mora biti urađeno na vrijeme, precizno i bez greške. Koliko god da ste dobar radink, nemojte kasniti na posao, pošto šefa rođenog u ovom znaku to nevjerovatno nervira. Jarac cijeni iskustvo svojih zaposlenih, cijeni njihov trud, ali ne daje drugu šansu. Ozbiljnost je na prvom mjestu od poželjnih osobina koje treba da imate, ako želite da radite za Jarca .

Osobe rođene u znaku Jarca veoma su pouzdane kao zaposleni. Gotovo nikada ne kasne, ali im je jako važno da mu je plaćeno sve što je dogovoreno. Želi da napreduje na poslu, ali je strpljiv, tako da njegova karijera ide uzlaznom putanjom stepenik po stepenik. Jarcu dajte plan i program i on će sve odraditi kako treba.

Vodolija

Ukoliko imate šefa Vodoliju, to je odlično. On će Vam postaviti ciljeve, koje bi trebalo da ostvarite, ali neće ulaziti u način na koji ćete to uraditi. Što prije to bolje. Šefu Vodoliji je važno da poštujete rokove, da stalno unosite neke novine koje će doprinijeti bržem i boljem obavljanju posla, cijeni svačije ideje i poštuje mišljenje drugih ljudi. Sa šefom Vodolijom se možete i družiti, jako je fleksibilan i pozitivan, ali ga ne opterećujte porodičnim problemima pošto ga to ni najmanje ne zanima.

Ako želite da zaposlite Vodoliju, imaćete efikasnog i odgovornog radnika. Sigurno neće zabušavati jer se pripadnici ovog znaka uvijek brinu za svoje radno mjesto. Ako je to ikako moguće, pokušajte da mu date slobodu, tako da posao može da obavlja na svoj način.

Ribe

Ukoliko imate šefa u znaku Ribe, znajte da on uvijek može da Vam da posao kakav zaslužujete i da sa njim oko svega možete da se dogovorite. Ali, nemojte izigrati njegovo povjerenje i slagati, jer takve stvari jednostavno ne toleriše. Ribama na upravljačkim pozicijama bitno je da se ciljevi ostvaruju, a nije bitno kako. Ako niste dorasli poslu i ne pokušavajte da radite za ovu osobu.

Ako planirate da zaposlite nekoga ko je rođen u znaku Ribe, bilo bi dobro da radno vrijeme ne bude fiksno. Ribe mogu i hoće da rade puno, ali se može dešavati da kasne. Nemojte im zamjeriti, pošto su pripadnici ovog znaka “noćni” tipovi, tako da im više odgovara da rade noću, nego da im radi dan počinje rano ujutru. Ribe vole da imaju jasno definisane i detaljno objašnjene poslovne obaveze i zadatke.

Podijelite članak