Proces gradnje brze ceste “Lašva – Nević Polje” ponovo obustavljen

Nakon što je 21.05 objavom tendera konačno najavljen mogući početak proces koji bi mogao rezultirati izgradnjom prvih kilometara ove brze ceste Brza cesta “Lašva – Nević Polje”, isti je 05.06 obustavljen saznaje Akta.ba.

Razlog obustavljanja aukcije je kako se navodi u dokumentu Autoceste FBiH, žalba koju je uputio jedan od potencijalnih kandidata. Žalba se odnosi na tendersku dokumentaciju za fazu u prekvalifikaciji u ograničenom postupku za nabavku radova.

Kako navode o daljnjem toku postupka blagovremeno će biti obavješteni svi učesnici u postupku kao i javnost.

Podjećamo, ovaj projekat je još 2007. godine Vlada FBiH proglasila javnim interesom.

Procijenjena vrijednost radova je 53 miliona KM bez PDV-a, odnosno 62 miliona KM sa PDV-om.

Brza cesta Lašva – Nević Polje je duga 24,5 km i podijeljena je na tri poddionice a to su Lašva-Kaonik, Kaonik – Vitez i Vitez – Nević Polje.

Imat će sve karakteristike brze ceste, osim dijela koji prolazi kroz poslovnu zonu Vitez, koji će predstavljati magistralni put i njemu će se pristupati preko novoformiranih kružnih tokova na ulazu i izlazu iz poslovne zone.

Ova brza cesta će prolaziti kroz područje Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona, odnosno na području općina Busovača, Vitez, Novi Travnik i Travnik, te grada Zenica i umnogome rasteretiti sadašnje gužve na ovoj dionici.

Akta.ba

Prethodni članakHaos u Beogradu: Vozila plivala ulicama, policija izvlačila ljude, padala stabla
Sljedeći članakTurska: U terorističkom napadu ubijena dvojica radnika, osam povrijeđeno