Pročitajte koliko su javne institucije FBiH povukle sredstava iz programa za zapošljavanje 2021.

Podijelite vijest

U proteklom periodu poslovni portal Akta.ba je u rubrici Analize objavljivao liste poslodavaca iz privatnog sektora koji su povukli finansijska sredstva iz Programa sufinansiranja zapošljavanja 2021. a koji sprovodi Federalni zavod za zapošljavanje. 

U nastavku donosimo pregled javnih institucija (po kantonima) učesnica ovog Programa, sa vrijednostima zaključenih ugovora – povučenih sredstava.

Javna preduzeća, jedinice lokalne samouprave, federalne, kantonalne/županijske i općinske institucije/ustanove koje djeluju u oblasti socijalne zaštite/skrbi, obrazovanja, kulture, komunalne privrede, ekologije i turizma, kao i nevladine organizacije koje surađuju sa navedenim institucijama/ustanovama u prethodno navedenim oblastima ili rade na programima/projektima koji se tiču istih oblasti, podržanim od drugih donatora su bile korisnici mjere “Javni radovi i pomoć potrebnima 2021” a koja se nalazi u sklopu spomenutog programa.

ČITAJ JOŠ:  Službe za zapošljavanje u FBiH još čekaju da im Vlada FBiH uplati novac za jednokratnu pomoć nezaposlenim

Tabelarni pregled je posredno sačinjen na osnovu podataka iz izvještajnih tabela iz aplikacije za praćenje realizacije programa aktivne politike zapošljavanja. 

Iz FZZZ-a podsjećaju da je dio ugovora još uvijek u realizaciji s obzirom na to da po određenim mjerama realizacija ugovora traje 12 mjeseci.

Služba za zapošljavanje USK

Služba za zapošljavanje PK

Služba za zapošljavanje TK

Služba za zapošljavanje ZDK

Služba za zapošljavanje BPK

Služba za zapošljavanje SBK

Služba za zapošljavanje HNK

ČITAJ JOŠ:  Vlada FBiH donijela odluku o isplati 100 KM jednokratne pomoći nezaposlenim osobama

Služba za zapošljavanje ZHK

Služba za zapošljavanje KS 

Zavod za zapošljavanje Livno

akta.ba