Portal 072info

Procurile fotografije: Evo kako će izgledati i koliko će koštati Samsung Galaxy S6

Samsung Galaxy S6 bit će službeno predstavljen 1. marta, tokom Svjetskog mobilnog kongresa MWC 2015 u Barceloni. Fotografije nadolazećeg modela na sve načine odgovaraju prethodnim glasinama o uređajima, baš kao i zaštitnim kućištima proizvođača Verus.

 150226148.3_mn

Prvo što u oko upada je metalni okvir koji se dobrim dijelom podudara s onim kojeg smo do sada viđali na fotografijama i renderima, dok je Home tipka veća i oblija na uređaju.

Stražnja strana uređaja pak potpuno odgovara prikazu zaštitnih kućišta, koje je nedavno otkrio Verus pa su šanse da je riječ o dobro osmišljenoj prevari nešto manje.

Samsung inovaciju planira uvesti posebno izvedenom verzijom perjanice S6, vjerojatnog naziva S6 Edge. Dok će uređaj itekako biti prepoznatljiv pripadnik Galaxy linije, krasit će ga zaobljeni ekran na bočnim stranama – nešto manje izražen od onoga na modelu Galaxy Note Edge.

1

Pojedini izveštaji tvrde da će ovaj revolucionaran uređaj biti poprilično skup, kao i da kompanija ima problema sa izradom zakrivljenih ekrana.

Sudeći po izvoru iz jednog od Samsungovih partnerskih operatera u Evropi, Samsung će oba nova smartfona lansirati sa prilično visokom cijenom.

“Naš izvor, koji je uživo vidio ove nove telefone, tvrdi da će zakrivljeni Galaxy S6 sa 64GB interne memorije koštati operatere 949 eura, dok će najbolji model sa 128GB interne memorije koštati 1.049 dolara”, tvrdi izvor Daily Maila.

150226148.5_mn

Kada je u pitanju Galaxy S6 sa normalnim displejom, njegova cijena u Evropi bi trebalo da iznosi 749, 849 i 949 eura za verzije sa 32GB, 64GB i 128Gb interne memorije.

bh-index.com

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box