Prodaje se jedinstveni, ali i najčudniji BMW M6 na Balkanu, a tek kad vidite cijenu…

Prodaje se jedinstveni, ali i najčudniji BMW M6 na Balkanu, a tek kad vidite cijenu…

Autoentuzijasti su posebna vrsta ljudi. Puno pažnje poklanjaju svojim limenim “ljubimcima”, a neki od njih spremni su se upustiti u prave pothvate te ponekad i pređu mjeru što se tiče prerada.

Jedan vlasnik BMW-a serije 6 iz Bugarske tako je na eBayu oglasio svog ljubimca, BMW M6 iz 2007. godine kojeg je prema dostupnim informacijama, sam preradio do potpune neprepoznatljivosti. U svijetu tuninga to se naziva “ekstremnim tuningom”.

Te dvije riječi svakako pristaju ovoj narandžastoj kreaciji jer se više ni na prvi, a ni bilo koji idući pogled ne može zaključiti kako je u stvari riječ o BMW coupeu M6.

U oglasu stoji kako je riječ o posebnom remek-djelu ručne izrade od 507 KS posebnog izgleda i boje. Isto tako vlasnik je dodao i opis u kojem stoji kako ovaj automobil star 17 godina ima novi 5,0-litreni V10 atmosferac S85 i ručni mjenjač, kao i cijelu  servisnu historiju.

Naziv ovog projekta koji je trajao četiri godine je “Citrine”, a dizajnirali su ga stanoviti Todor Nachev i Plamen Banov. Zanimljiva je i tražena cijena. Prodavač za njega traži 460.000 dolara (838.8 hiljada KM), no navodi i da je spreman na pregovore oko niže cijene, javlja Jutarnji.hr.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica