Portal 072info

Profesorica seksualno zlostavljala 16-godišnjaka: Ponudila mu rame za plakanje, a onda…

Profesorica engleskog jezika, Jenna Leahey (33), je optužena za seksualni napad i seksualni odnos s jednim od svojih učenika (16). Ona je bila zaposlena u jednoj srednjoj školi u Newu Jerseyu, gdje je predavala engleski jezik, ali bila i trener hokeja.

Jučer je održano posljednje saslušanje prije početka suđenja, a na njemu je u ulozi svjedoka govorio učenikov prijatelj. Svjedok je ispričao kako mu je žrtva rekla da su on i Leaheyova u učionici razmjenjivali pohotne dodire po intimnim dijelovima tijela.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Također su radili i “ostale” stvari. Ispričao mi je da ga je jednom nakon odbojkaške utakmice odvela kući i da mu je često slala golišave fotografije na mobilni telefon – ispričao je prijatelj žrtve.

Seksualna afera pohotne učiteljice i maloljetnog učenika se odvijala između januara i juna 2013. godine. Svedočio je i školski fudbalski trener Dave Albano.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– Njih dvojica su mi prišli u junu i ispričali za učiteljicu Leahejovu. To se dogodilo nakon što su glasine krenule da kruže po školi – rekao je Albano.

Dječak je treneru ispričao da su se on i učiteljica ljubili u automobilu nakon odbojkaške utakmice, i da ga je Leahejova zatim odvezla svojoj kući. Ipak, Albano tvrdi da mu je tom prilikom dječak ispričao da nije polno opštio s učiteljicom, ali da su navodi o slanju golišavih fotografija istinite.

– Bio je uplašen i nervozan – rekao je Albano.

Stefani Forbes, advokat optužene učiteljice, je rekla da će tražiti da se odbace sve optužbe. Kako se saznalo na saslušanju, cijela romansa je počela nakon što je mladiću tetka umrla od raka, nakon čega mu je Leahejova ponudila rame za plakanje, prenosi Blic.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME