Proglašeni najbolji sportisti Zeničko-dobojskog kantona za 2018. godinu


Tradicionalna manifestacija “Sportista Zeničko-dobojskog kantona 2018” koju zajednički organiziraju Sportski savez ZDK i NIPD “Naša riječ”, održana je večeras u velikoj sali zeničkog pozorišta.  

Promovirani su najbolji seniori i seniorke, juniori i juniorke, sportski treneri i radnici, najbolji klubovi, sportske nade, te najbolji i najzaslužniji u sportu za osobe s invaliditetom. 

Uručena su specijalna priznanja za razvoj sporta, kao i za doprinos u razvoju školskog sporta. Dodijeljeno je ukupno 58 priznanja. 

Najbolji senior ZDK je i ove godine Mesud Pezer, koji je u 2018. godini osvajanjem 5. mjesta na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Birmingemu ostvario najbolji plasman nekog našeg atletičara na ovom takmičenju. 

Za Pezera je priznanje preuzeo njegov PR menadžer, Adnan Šečerović. 

Zlatna kikboks reprezentativka i vodeća na svjetskoj listi, Jasmina Merdić iz Kluba borilačkih sportova “Titanium” Usora, dobila je naslov najbolje seniorke. 

Posebna priznanja za životno djelo su dobili Vehbija Begić (NK Mladost Doboj kod Kaknja), Bogdan Mijo Mišo (FK Rudar Breza) i Nadir Koredžija (ekspert za košarkaško suđenje). 

Prigodan kulturno-zabavni program upotpunio je nastup Omladinskog hora Zenica pod dirigentskim vođenjem maestra prof. Milenka Karovića, te članice Kluba ritmičke gimnastike “Pirueta” Visoko. 

Specijalni gost manifestacije bio je Edin Durmo, proslavljeni bh. alpinista, instruktor alpinizma i sportskog penjanja, aktivni promotor sporta i zagovornik eko turizma.

Avaz