Portal 072info

Program za nezaposlene osobe

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Federalni zavod za zapošljavanje je na svojoj internet stranici objavio Javni poziv za učešće u Programu javnih radova “Zajedno u obnovi“.

Program se realizuje s ciljem radnog angažovanja najmanje 2.000 osoba sa evidencije nezaposlenih priotitetno s područja Federacije BiH ugroženih prirodnom nesrećom – poplavama i klizištima na poslovima otklanjanja i ublažavanja štetnih djelovanja i posljedica prirodnih nesreća.

Također, cilj je društveno korisnim radom omogućiti privremeni radni angažman nezaposlenih osoba i ublažavanje socijalno-ekonomskih i drugih posljedica prouzrokovanih prirodnom nesrećom.Prema riječima Haruna Kahvedžića iz Odsjeka za zapošljavanje kantonalne Službe za zapošljavanje ZDK,ukupno planirana sredstva iznose 3,6 miliona maraka,a na spisku su 43 općine u Federaciji BiH,od čega svih 12 sa područja ZDK.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Korisnici Programa su poslodavci registrovani u Federaciji BiH, odnosno javna preduzeća, jedinice lokalne samouprave, federalne i kantonalne institucije/ustanove, poslovni subjekti i nevladine organizacije koje sarađuju sa pomenutim institucijama na poslovima otklanjanja i ublažavanja štetnih djelovanja i posljedica prirodnih nesreća. 

rtvze.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME