Portal 072info

Projekat prečišćavanja otpadnih voda u Zenici

U okviru programa „Njemačka finansijska saradnja sa Bosnom i Hercegovinom“ uveliko se vrše priprema za projekat: Sakupljanje i prečišćavanje otpadnih voda u Zenici.

U sklopu Misije tehničkog stručnjaka za pripremu projekta, učesnici u projektu, njemačka bankarska grupacija KfW, Švicarska agencija SECO i JKP „VIK Zenica“ posjetili su Gradsku upravu i gradonačelnika Fuada Kasumovića upoznali sa trenutnim stanjem i pitanjima koja treba razriješiti kako bi Zenica dobila grant sredstva za rješavanje ovog veoma važnog ekološkog pitanja u gradu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Radi se o prečišćavanju otpadnih voda iz domaćinstava, ali i onih koje potiču iz industrijskih postrojenja ArcelorMittala i RMU Zenica.

Gosti su željeli da se uvjere da će gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Kasumovićem ispuniti ugovorene obaveze i pomoći da se u hodu rješavaju svi eventualni problemi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Gradonačelnik je pružio uvjeravanja partnerima u projektu da će gradska administracija učiniti sve na izdavanju potrebnih dozvola, kao i na realizaciji pratećih projekata koji bi zajednici pokazali već u ranoj fazi dobrobiti ovakve saradnje, a radi se konkretno o izgradnji jedne dionice biciklističke staze. Zahvalio je gostima što su mu pružili priliku da već u prvim danima mandata dobije priliku pokazati efikasnost uprave i spremnost da se u jednom ovako važnom projektu život građana dovede na viši nivo, a zaštita okoliša učini prioritetom u svim narednim aktivnostima.

Dobivši pohvale za angažman uprave i JKP „VIK Zenica“ u dosadašnjoj fazi realizacije projekta, Gradonačelnik je obećao i posredovanje kod rješavanja obaveza ArcelorMittala i RMU Zenica koji sa svoje strane moraju provesti tretman industrijskih otpadnih voda kako bi projekat imao svoj puni smisao.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

zenica.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME