Portal 072info

PROJEKAT VRIJEDAN 350.000 KM: Saniran put za Bistricu

Putna komunikacija ka selu Bistrica danas je i zvanično predata na upotrebu stanovnicima ove mjesne zajednice.

Radovi na rekonstrukciji puta u selo Bistricu, koji je bio potpuno uništen velikim klizištem izazvanim prošlogodišnjim majskim poplavama, započeli su u februaru ove godine. Uz konsultaciju sa Upravom grada Zenice, menadžment kompanije ArcelorMittal Zenica je prepoznao važnost uspostavljanje normalne komunikacije za stanovnike ovog kraja te je poduzeo sve aktivnosti potrebne za sprovedbu projekta sanacije ovog terena.

Današnjoj zvaničnoj primopredaji puta prisustvovali su mještani sela Bistrice na čelu sa predsjednikom MZ Seadom Jusićem i dopredsjednikom Sedinom Oručem, predstavnici izvođača radova, Gradonačelnik Zenice Husejin Smajlović sa suradnicima te generalni direktor kompanije ArcelorMittal Zenica, Biju Nair, sa predstavnicima menadžmenta kompanije.

Tom prilikom, g Nair je rekao: “Projekat sanacije puta za selo Bistricu je potvrda najave menadžmenta kompanije, datog prošle godine, da će uložiti maksimalne napore da pomogne područjima koja su pretrpjela najviše štete. Danas smo jako sretni jer vidimo da je sanacija urađena dobro i da 600 stanovnika ovoga kraja ponovo ima normalnu i sigurnu putnu komunikaciju sa okolnim mjestima. Sa ovim projektom kompanija ArcelorMittal Zenica je ukupno uložila 500.000 KM koje je bila namijenila za pomoć postradalima u prošlogodišnjim poplavama.“

Izvođenje sanacije puta, u konačnici vrijednog oko 350.000 KM, povjeren je zeničkoj firmi Geosonda, uz tehnički nadzor Uprave grada Zenice.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box