Proljeće, tebe je red: Stiže nam sunčano i toplije vrijeme

U Bosni i Hercegovini jutros je sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Bjelašnica -11; Sokolac -6; Bugojno, Drvar i Ivan Sedlo -5; Sanski Most, Tuzla i Zenica -4; Banja Luka, Bihać i Sarajevo -3; Doboj -2; Gradačac i Livno 0; Široki Brijeg 3; Trebinje 5; Mostar, Neum i Stolac 7°C.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C, na jugu do 16°C.

U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 10°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U subotu će biti u Bosni i Hercegovini sunčano. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U poslijepodnevnim satima vjetar mijenja smjer na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C.

U nedjelju  u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -1 i 3°C, na jugu zemlje do 7°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 19°C.

U ponedjeljak uz više oblačnosti u Bosni i Hercegovini rijetko može pasti malo kiše. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 17°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17°C.