Prolongiran početak nastave u školama na području ZDK

skola
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Početak drugog polugodišta u osnovnim i srednjim školama na području Zeničko-dobojskom kantonu, zbog epidemiološke situacije i širenja koronavirusa, najvjerovatnije će biti prolongiran.

Naime, na danas održanoj sjednica Kriznog štaba ZDK usaglašen je stav da se Vladi Zeničko-dobojskog kantona uputi prijedlog za donošenje odlože o sedmodnevnom produženju raspusta, te da nastava u školama, ipak, počne 31. januara.

Školama će već sutra biti dostavljena precizna instrukcija u vezi sa produženjem raspusta, najavio je Spahija Kozlić, ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u ZDK.

Konačan ishod početka nove školske godine bit će poznat nakon sjednice Vlade ZDK, a koja je zakazana za sutra. Kako saznajemo, kada se radi o prolongiranju početka nove školske godine to će biti samo formalnost, te će ovaj prijedlog Kriznog štaba dobiti podršku.

Podsjetimo, u protekla 24 sata u našpj zemlji registrovano je 2.992 nova slučaja koronavirusa, a preminule su 24 osobe. U Federaciji BiH je prijavljeno devet smrtnih ishoda i to u Hercegovačko-neretvanskom, Zapadnohercegovačkom, Srednjobosanskom, Zeničko-dobojskom i Kantonu Sarajevo.