Promjene u rukovodstvu Čelika, Porča odlazi s mjesta direktora?

Podijelite vijest

Kako ugovori za 12 nogometaša Čelika ističu krajem narednog mjeseca, tako je već evidentno da će doći i do promjena u rukovodstvu kluba.

Dosadašnji v.d. direktora Alija Porča na izlaznim je vratima kluba. Ovaj 30-godišnji diplomirani ekonomista jedan je od kandidata za direktora Trening centra N/FSBiH u Zenici.

Porča će nakon tri sezone napustiti klub s Bilinog polja, a na funkciji direktora kluba je od 2011. godine, nakon što je prije dolaska u nogomet sa dosta uspjeha obavljao dužnost direktora muškog Košarkaškog kluba Čelik.

On je na vrućoj fotelji u Čeliku proveo tri sezone u kojima su crno-crveni ostvarili određeni rezultatski pomak, ali na kraju ponovo su ostali bez trofeja, ali i učešća u Evropi. Prije tri sezone Čelik je jedva opstao u ligi, prije dvije sezone su bili četvrti, dok su prošlu sezonu završili kao finalisti Kupa BiH.

Pored Alije Porče upitan je i ostanak predsjednika kluba Senada Sarajlića.

Evidentno je da će na Bilinom polju ponovo biti burno ljeto jer pored toga što klub nema predsjednika Skupštine, te vjerovatno i direktora, upitan je ostanak i predsjednika kluba. O osipanju igračkog kadra smo već govorili, a mnogi igrači su već blizu pronalaska novih sredina koji su im ponudili bolje uvjete nego što su imali u Čeliku.

Budući da je izborna godina ne sumnjamo da će općinska garnitura koja postavlja ljude na rukovodeća mjesta u klubu bez ikakvog konkursa ponovo “smisliti” nešto da zamaže oči navijačima, te najavi “borbu za Evropu”, iako klub s Bilinog polja na trofej čeka 17 godina, dok je u Evropi posljednji put nastupio 2007. godine, kada su u posljednjem izdanju tadašnjeg Intertoto kupa u prvom kolu u dvije utakmice poraženi od crnogorskog Grbalja iz Radanovića.