Promocija albuma ‘Apsurdistan’ i u Zenici

dubioza_apsurdistan_cover
Dugo očekivani album ‘Dubioze kolektiva’ napokon je na policama! 
Bh. promocija albuma ‘Apsurdistan’ biće održana u Family Centru Ekran u utorak, 30. aprila s početkom u 19:00 sati, ispred Gift Shopa, a tom će prilikom grupa nastupiti u Movie Clubu Family Centra Ekran.
Poznavajući njihovu angažovanost i kritični stav prema društvu u kojem živimo, naziv novog albuma ‘Apsurdistan’ se činio kao najlogičniji izbor. Iako je društvo postalo inertno na sve udarce koji stižu s raznih strana, još uvijek imamo muziku koja se ne boji reći što misli. Ovi momci su to još jednom dokazali svojim trećim albumom.
Dubioza je na stranici dubioza.org predstavila cijeli novi materijal s albuma i to live koncertom 15. 04. prilikom kojeg su se javljali ljudi iz raznih zemalja i uživo komentarisali nove pjesme. Putem live streama koncert je u isto vrijeme pratilo preko 10.000 fanova iz cijele Evrope, a to je ujedno bio i najbolji način da momci saznaju mišljenje publike o novim pjesmama. Na dubioza.org bend je omogućio besplatan download albuma.
Na albumu “Apsurdistan” se nalazi deset novih pjesama, koje su snimljene u Skirlibaba studiju u Rajlovcu kraj Sarajeva u razdoblju od septembra 2012. do februara 2013. godine. Apsurdistan je ugostio grupu La Plebe iz San Francisca te alfu i omegu vokalnog sastava Melodije borbe i pretvorbe: Predraga Lucića i Borisa Dežulovića. Na cover verziji pjesme „Ja sjećam se“, kultne pulske grupe KUD Idijoti, gostuju Mile Kekin iz Hladnog piva te Dr. Pop i Radule iz novosadskog benda Atheist Rap.
Na originalnom CD izdanju koje se može kupiti u Gift Shopu, naći će se i tri remixa. Senor Koolarrow, poznatiji kao Bill Gould, basista grupe Faith No More, napravio je remix za pjesmu 99%, na kojoj gostuju članovi grupe La Plebe iz San Francisca. AudioInFunktion, DJ i producent iz Sarajeva remixirao je pjesmu “Kažu”, a slovenski dvojac RootsInSession obradio je pjesmu “Tranzicija“.
„Apsurdistan je jako sličan materijalu od kojeg je satkana ljudska glupost. Širi se nevjerojatnom brzinom i guta sve što mu se nađe na putu“ – ističu iz Dubioze.
Link za download svih numera sa albuma “Apsurdistan” i link za download spota “Kažu” koji je prvi single sa albuma:
DUBIOZA KOLEKTIV
 
3. Kažu
5. Kupi
11. 99% (Los Fabulosos Kolectivos Dudosos remix by Billy Gould)
12. Kažu (Audio InFunktion Remix)
13. Tranzicija (RootsInSession Bass Remix)
 
Dubiozu kolektiv možete pratiti na Facebooku i na dubioza.org