Portal 072info

Promocijom diplomanata i magistara Univerzitet u Zenici sutra obilježava 15 godina postojanja

Promocijom 588 diplomanata prvog i drugog ciklusa, 41 magistra nauka i 29 magistara struke, koja će se održati u subotu, 17.oktobra, u Areni, Univerzitet u Zenici će započeti niz manifestacija kojima će obilježiti 15 godina svog postojanja.

Na Univerzitetu u Zenici trenutno se školuje oko 6.000 studenata, koji su uključeni u nastavni proces na osam fakulteta s više smjerova. U sastavu Univerziteta djeluju još dva istraživačka centra, Univerzitetska biblioteka i Metalurški institut “Kemal Kapetanović” s deset specijaliziranih instituta i dva naučna centra, te Studentski centar s domom za studente. 

Svih osam fakulteta UNZE-a rade po bolonjskom osnovu i uključeni su u brojne evropske i internacionalne projekte, što je rezultiralo da postanu prvi državni univerzitet u Federaciji BiH s potrebnom akreditacijom za rad.

Na svečanosti u Areni Zenica, osim promocije diplomanata i magistara, bit će uručena priznanja za saradnju, promociju i pomoć Univerzitetu, a jedni od dobitnika priznanja su Grupacija “Agram” iz Hrvatske, koja je jedan od najvećih donatora ove javne ustanove, i bh. atletičar Amel Tuka, koji je redovan student UNZE-a. 

Fena

Podijelite članak