Promovisana knjiga „Onkologija sa njegom“, dr. Alme Mekić-Abazović (FOTO)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Alma Mekic-Abazovic

U organizaciji Zdravstvenog fakulteta u Zenici danas je u Gradskoj biblioteci promovisana knjiga „Onkologija sa njegom“, a čiji je autor prim.doc.dr.sci.med. Alma Mekić-Abazović, zajdno sa svojim saradnicima.

U prepunoj čitaonici Gradske biblioteke prisustvovao je veliki broj uglednih zvanica, doktora, profesora iz Beograda i Zenice, kao i prijatelja i porodice.

Prisutnima tokom promocije ove knjige obratili su se Branislava Jakovljević, šef katedre onkologije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Banja Luci, prim.dr. Vladimir Kovčin, Salih Tandir, dekan Zdravstvenog fakulteta Univerziteta u Zenici, prof.dr. Tarik Kapidžić, predsjednik Ljekarske komore ZDK, kao i autorica same knjige, prim.doc.dr.sci.med. Alma Mekić-Abazović.

„Od srca vam se zahvaljujem što ste zajedno sa mojim saradnicima i sa mnom došli da upotpunite ovaj divni dan, te zajedno sa nama promovišemo ovu lijepu knjigu koja će svakome biti od velike pomoći, naručito budućim ljekarima. Radeći u nastavi sa studentima na Zdravstvenom fakultetu, shvatila sam da postoji jedan nedostatak, a to je predmet onkologija. Tokom rada imala sam veliku podršku svojih kolega i prijatelja sa fakulteta, te je predmet ubrzo uvršten u redovnu nastavu. Međutim,uskoro se pojavio i novi problem, a to je manjak i nedostatak udžbenika iz kojeg će budući mladi ljekari učiti i usavršavati svoje znanje. Tada smo i došli na ideju da napišemo jedan udžbenik koji neće služiti samo studentima, nego i onima u medicini, stomatologiji, ljekarima opće prakse i svima onima koje to štivo zanima. Želim da se zahvalim svojoj proodici na velikoj podršci i strpljenju, uvaženim kolegama, profesoru Kovčinu koji je zajedno sa mnom od samog mog ulaska u onkologiju i njeno istraživanje. Veliko hvala Branislavi Jakovljević, koja je također sa mnom od samog početka te koja mi je pomogla u mojim pripremama za knjigu, na ovom poslovnom planu i naravno od srca se zahvaljujem svojim saradinicima bez kojih ovo zaista ne bi ni uspjelo“, izjavila je na današnjoj promociji doktorica Mekić-Abazović.

Važno je istaći da se tokom promocije razgovaralo kako o knjizi, tako i o radu doktorice Mekić-Abazović te su prikazana dva priloga gostovanja doktorice Alme, prilog Televizije OBN koja je ispratila dodjelu priznanja „Naj doktor“, u organizaciji Fondacije Sanela Redžepagić, gdje je Alma Mekić-Abazović  odnijela i pobjedu.

Kako je izgledalo na ugodnoj svečanosti promocije knjige „Onkologija sa njegom“, pogledajte u fotogaleriji Benjamina Hazića.

[flagallery gid=174]