Portal 072info

Pronađen zasad indijske konoplje u Zenici

Dana 30.08.2016. godine, policijski službenici Sektora kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, u saradnji sa službenicima Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici, poduzimali su pojačane mjere i radnje na suzbijanju i preveniranju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih sredstava.

 Na osnovu operativnih saznanja, izvršen je pregled šireg područja lokaliteta: Gornji Brist, Podbrežje i Zmajevac, te tom prilikom, na lokalitetu Gornji Brist, na nepristupačnom šumovitom terenu u državnom vlasništvu, pronađen je zasad indijske konoplje.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj, te je utvrđeno da se radi o ukupno 17 stabljika navedene biljke, visine između 17 i 132 cm. Obzirom da lokacija na kojoj su zasađene stabljike nije pogodna za opservaciju u cilju identifikacije lica koje je zasadilo navedene stabljike, policijski službenici su izvršili izuzimanje navedenih stabljika koje će biti predmetom potrebnih vještačenja.
Policijski službenici nastavljaju sa prikupljanjem operativnih saznanja u cilju dokumentovanju izvršenog krivičnog djela i otkrivanja lica koje je izvršilo zasad navedenih stabljika i time počinilo krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“, iz člana 238. Krivičnog zakona FBiH.

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box