Portal 072info

Pronašao torbu Zeničanina punu novca: “Ni trenutka se nisam dvoumio”

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Gipser Ante Papić iz Sarajlija kod Tomislavgrada jučer se uputio na posao, ali dan nije krenuo uobičajeno.

“Vozeći obilaznicom oko Tomislavgrada, u polju, nedaleko od benzinske pumpe, uz kraj ceste vidio sam odbačenu crnu torbu, srednje veličine. Pomislio sam da ju je neko odbacio, pa ipak…Vratio sam se, pogledao gotovo novu torbu, uzeo je, otvorio, a unutra su bili lični dokumenti, još neki papiri, bijela koverta i u njoj novci različitih apoena. Nisam ni trenutka ramišljao, zatvorio sam torbu i otišao u Policiju, gdje su bili Drago Papić i Ivan Perković. Sva trojica smo pregledali sadržaj torbe, prebrojili novac, a bile su tu i vizitke i lični dokumenti. Ja sam otišao raditi, a njih dvojica počeli zvati vlasnika”, ispričao je za Tomislavnews.com pošteni pronalazač Ante, dodajući da je uvijek mislio kako u tuđem novcu nema sreće.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kaže kako su ga kolege zezali da je mogao dobre novce imati ležeći, a ne na gipsu. Tek je bio došao s posla kada su novinari razgovarali s njim, pa kaže ne zna je li ga vlasnik zvao, te da nikakva nagrada ne dolazi u obzir, samo je vratio tuđe.

Policajac Drago Papić iz duvanjskog sela Vedašića kazao je kako je odmah nazvao vlasnika i pitao ga gdje se nalazi i je li imao crnu torbu s novcem i dokumentima?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“On je to potvrdio i rekao kako je krenuo na more, a nije bio primijetio da nema torbe u autu. Rekao je cijeli sadržaj torbe, novac tačno u pfenig koliko ima, i nije bilo razloga da posumnjamo u njegovo vlasništvo. Kad smo mu rekli da je torba u Policiji u Tomislavgradu i da je sve što je nabrojio u torbi, bio je presretan. Došao je kod nas, predali smo mu torbu, zahvalio je i tražio broj telefona poštenog nalaznika kako bi mu se odužio. Kazao je kako bi u današnje vrijeme malo ko tako postupio, posebno kada novce nađe doslovce u polju”, kazao nam je policajac.

Vlasnik pronađene torbe s novcem je, poslovni čovjek – menadžer iz Zenice, inicijala A. K.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Policajac Papić je još rekao da je vlasnik pronađenog novca kazao kako se i ovaj put uvjerio da se dobro dobrim vraća, jer je on u životu dva puta pronašao tuđi novac i vratio ga.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME