Portal 072info

Protekla godina u Gradskoj biblioteci Zenica, jedna od najuspješnijih u historiji

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zahvaljujući vrijednom radu naših uposlenica i uposlenika, permanentnoj podršci Grada Zenica (Gradska uprava Zenica) i gradonačelnika Fuad Kasumović, te Vama, građanima Zenice, 2019. godina bila je vjerovatno najuspješnija godina u istoriji naše ustanove.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Uspjeli smo obnoviti čitaonicu, urediti studentsku kafeteriju, promijeniti rasvjetu, te unaprijediti naš internet kutak. U izradi su novi pult i police. Nabavili smo nekoliko hiljada novih bibliotečkih jedinica.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Ugostili smo mnogo divnih ljudi iz cijelog regiona, koji su učestvovali u nikad bogatijem programu naših manifestacija: Ljeto u biblioteci, Mjesec knjige i dokuMfest. Održavali smo kurseve i radionice “za stare i mlade“, te širom otvorili svoja vrata nevladinim organizacijama, kao i svim građanima.

Zahvaljujući našem aktivnom učešću u projektu “Digitalni građanin“ bili smo bibliotečki centar Bosne i Hercegovine, a kao nagradu ćemo od Intera tehnološkog parka dobiti 3D printer, što će dodatno proširiti dijapazon naših usluga. Promovisali smo i nekoliko divnih knjiga, među kojima čak 4 vlastita izdanja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Uspješno smo proveli konkurs za zapošljavanje novih radnika, te zaposlili tri diplomirana bibliotekara. Uspjeli smo, zahvaljujući podršci privrednih subjekata Zenice, u biblioteku učlaniti doslovno SVE prvačiće gradskih osnovnih škola, a ta akcija prelazi u tradiciju, jer nam se donatori ne prestaju javljati…

Sve nabrojano (kao i mnogo toga nenabrojanog) rezultiralo je time da će na kraju ove godine broj aktivnih članova biti rekordan i preći magičnih 5.000!
A sve to u godini u kojoj slavimo naš jubilej – 65 godina postojanja Gradske biblioteke Zenica.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Dragi naši Zeničani, hvala vam što ste uz nas sve ove godine, hvala vam što ste pametni, kulturni i što volite knjige. Statistika kaže ( a ona ne laže) da ste najbolja čitalačka publika u Bosni i Hercegovini! <3

Kolektiv Gradske biblioteke Zenica Želi vam sretne predstojeće praznike i uspješnu 2020. godinu i sve godine što slijede!

P.S. Naš rad prepoznalo je i neimenovano stvorenje doktora Frankenštajna, te u našoj čitaonici konačno pronašlo utočište i mir

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 14
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Zenica: Prikupljaju knjige, čitanje u kafićima!

Portal 072info

Gradska biblioteka obilježava 66 godina rada: Ponosni na sve veći broj članova

Portal 072info

Dječije odjeljenje biblioteke u Zenici uz podršku donatora skupilo 1.300 članova

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME