Portal 072info

Proteste u FBiH pamte još samo gladni radnici

U Tuzli je oko 100 građana obilježilo treću godišnjicu februarskih demonstracija i to ispred još devastirane zgrade gdje je nekada bilo sjedište kantonalne vlade.

Čuvene februarske demonstracije prije tri godine počele su u Tuzli i proširile se na ostale gradove u FBiH, a završile su paljevinom sjedišta vlasti.

Jedan od organizatora prvog dana mirnih protesta Sakib Kopić i njegove kolege kažu da su se od tada desile promjene, ali nagore.

“Stanje je puno gore, puno crnje. Mada nam političari prikazuju trenutnu situaciju u BiH kao povoljniju, ja ne vidim da je išta bolje. Vidim da je svaki dan sve više nezaposlenih i sve je više ljudi koji rove po kontejnerima”, kazao je Kopić.

Za govornicom pred zgradom Vlade smjenjivali su se govornici, ali u jednom su svi bili složni, a to je da se ništa ne mijenja, da vlast građanima maže oči, te da očekivanih promjena nema.

Hrustan Muminović, radnik Industrije deterdženata “Dita” u stečaju, kazao je da je razočaran pasivnošću sugrađana koji su danas mirno prolazili pored učesnika protesta.

“Sve je gora situacija. Tri godine ja ne vidim pomaka niti jednu novu firmu, a deset ih je otišlo u stečaj. Ovo je katastrofalno. Narode, ustajte, borite se za svoja prava”, poručio je Muminović.

nezavisne.com

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box