Prva aplikacija za iPhone koja vas uči kako postati diler droge

Podijelite vijest

U slučaju da niste primjetili, jedna od najpopularnijih besplatnih igara na iTunesima omogućuje vam da gajite i prodajete virtualnu marihuanu.

Aplikacija “Weed Firm” koja se na App Storeu pojavila početkom ovog mjeseca, vjerojatno je najbliža tome da postanete diler droge, a da pritom ne kršite zakon.

Kao piše CNET, čudno je vidjeti ovu igru ​​da je dostupna putem Appleove platforme za prodaju aplikacija, budući da Apple obično ima stroge moralne kriterije za odobravanje aplikacija ove vrste.

Korisnik “slijedi priču o protjeranom studentu botanike Tedu Growingu” koji gaji travu i proširuje svoje poslovanje. Kako stoji u pozivu na web stranicama autora igre Manitoba Game: “Saznajte kako raste trava, zasadite nove sorte kako bi povećali svoje prinose, proširite svoju bazu kupaca i interakciju s likovima kako bi postali najveći diler trave u gradu”.

U igri igrači također moraju paziti na korumpirane policajace i nasilne članove bandi. Kupci čak mogu doći do virtualne kuće u kojoj stanuje diler droge kako bi pokupili svoj “piz” trave, a ako im drugi igrač ponudi joint, to će djelovati na njihovo ponašanje.
“Tvorci ove igre ne potiču uzgoj ili uporabu kanabisa. Radnja ove igre je samo plod mašte i treba je promatrati samo kao takvu”. Ovo upozorenje stoji na početku igre.
Unatoč tome, Apple je upravo uklonio “Weed Firm” iz svog App Storea, a developerska tvrtka Manitoba Game objavila je jučer na svojim internetskim stranicama da je to bila “u potpunosti Appleova odluka, a ne naša”.

Ipak, developeri su obećali da će je ponovno postaviti na App Store čim uvedu neke preinake.

Hufington Post