Portal 072info

Prvi pravi vikend na Jadranu: Saznajte koje su cijene uživanja na Makarskoj rivijeri

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Naglim porastom temperatura i sezona godišnjih odmora uveliko je počela. I ove godine najpopularniji je odlazak na more. Većina bh. građana odlučuje se za ljetovanje na Jadranu, gdje je temperatura zraka do 34 stepeni, što je idealno vrijeme za kupanje. Stoga ne čudi da su u Baškoj Vodi, koja ljeti ima bogatu gastronomsku ponudu i noćni život, plaže već pune, a temperatura mora je čak visokih 26 stepeni. Kada je riječ o cijenama, reporter Klix.ba javio nam je i koliko ćete novca morati izdvojiti za ljetovanje na Jadranu ove godine.

Tako se u jednom od restorana uz plažu, kafa naplaćuje 10 kuna (2,5 KM), pizzu možete pojesti za 55 kuna (nešto manje od 14 KM), a pivo točeno popiti za 17 kuna (nešto više od 4 KM).

Za korištenje suncobrana morat ćete izdvojiti 30 kuna (7,5 KM), za ležaljku 40 kuna (10 KM), dok tuširanje na plaži košta 2 kune (0,5 KM).

S druge strane, situacija u Makarskoj je slična kao i prošle godine. Plaže su jako dobro popunjene, dok je more hladnije nego inače, ali i dalje ugodno za kupanje.

Kada je riječ o cijenama, u Makarskoj kafa košta 8 kuna (2 KM), coca-cola 15 kuna (nešto manje od 4 KM), pivo 20 kuna (5 KM), korištenje ležaljke 50 kuna (12,5 KM), tuširanje na plaži iznosi isto kao i u Baškoj Vodi 2 kune (0,5 KM), dok ćete na pristojan ručak moći otići za 40 kuna (10 KM).

Za Makarsku je poznato da je bogata dodatnim sadržajima te da možete iznajmiti od bicikla, preko električnog romobila, do jahte.

Cijene u ugostiteljskim objektima jeftinije su u centru mjesta pored marine, nego uz plažu, gdje je šetnica i turistički dio. Tradicionalno, u Makarskoj ljetuje mnogo turista iz naše zemlje, posebno iz Sarajeva, a zajednička tema mnogima su morski psi koji su viđeni nekoliko puta. S druge strane, plaže su po običaju čiste i lijepo uređene.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Klix.ba

Podijelite članak
  • 56
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME