Putin = Hitler

putin

Rusija, s diktatorom Vladimirom Putinom na čelu, pokazala je u Ukrajini svoje pravo lice, a to je lice beskrupuloznog agresora. Plan je jasan. Okupirati Ukrajinu i staviti pod kontrolu zemlju i državnike koji ne žele pod čizmu zlog carstva i njihovog vođe. Invazija na Ukrajinu, dokumenti koji su procurili u javnost, dokaz su da je još prije pola godine Putin u detalje isplanirao krvavi pohod.

Vojna vježba s Bjelorusima bila je dio tog krvavog plana, pomno isplaniranog s ciljem okupacije zemlje i svrgavanja s vlasti sistema koji mu se ne želi pokoriti. Sve što je Moskva mjesecima govorila, demantirala, tvrdila da do napada neće doći, pokazalo se kao obična laž. Histerija Zapada, za šta je optuživana Amerika, bila je ipak opravdana.

Okupator i diktator Putin agresijom na Ukrajinu ući će u historiju čovječanstva kao zli patuljak koji je pred očima Evrope i svijeta započeo svoj pomahnitali plan s velikim brojem ratnih i civilnih žrtava. Osim Ukrajini, Putin je zaprijetio cijeloj Evropi.

Bacio je rukavicu u lice Džou Bajdenu (Joe Biden), predsjedniku Amerike, i dokazao da je Hitler 21. stoljeća ubijajući nedužne civile. Jer sve što je Hitler radio okupacijom Čehoslovačke, koju je pravdao time da je ugrožena njemačka etnička populacija, sada Putin demonstrira u Ukrajini. Ali Zapad mora biti odlučniji.

Naravno, treći svjetski rat se mora izbjeći, međutim, Ukrajina ne smije biti ostavljena. Amerika je morala i trebala naučiti pouke iz BiH jer su slike iz Kijeva identične onim sarajevskim od prije 30 godina. Svjesni su da sankcije neće zaustaviti Putinove horde, nego odgovor Zapada da je svaki novi dan krvoprolića još veći razlog da se ozbiljno uključe, ako ništa, u naoružavanje zemlje koja ima četiri puta manje vojnika od Rusije. Vrijeme curi. Evropa i Amerika ne smiju dozvoliti novi genocid.

IZVORAvaz
Prethodni članakInspekcije će u Federaciji BiH ‘ćešljati’ rad benziskih pumpi
Sljedeći članakU Žepču položeno cvijeće u povodu Dana nezavisnosti