Putin: Spremni smo da radimo sa bilo kojim američkim predsjednikom

ff 124

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio da je njegova zemlja spremna da radi s bilo kojim američkim predsjednikom bez obzira na to ko pobijedi na izborima sljedeće sedmice. 

– Analiziramo sva dešavanja (oko predstojećih američkih predsjedničkih izbora 3. novembra). Prihvatit ćemo svaku odluku američkog naroda i sarađivat ćemo sa bilo kojom administracijom. Nadam se da će odluka biti dobro izvagana – rekao je Putin na plenarnom zasedanju VTB foruma kapitala “Rusija poziva”, prenosi Radio slobodna Evropa (RSE).

Ruski predsjednik odbio je detaljnije da govori o američkim izborima navodeći da bi svaka izjava iz Rusije; mogla da bude protumačena kao miješanje u izborni proces u SAD.

Američke obavještajne agencije zaključile su da se Moskva miješala u američke predsjedničke izbore 2016. godine s ciljem da pomogne Trampu, uključujući i hakovanje kampanje njegove suparnice Hilari Klinton.

U septembru su se pojavila nova upozorenja zbog ruskih hakera usmjerenih na izbore 2020. godine, uključujući optužnicu protiv Rusa koji je krao identitete Amerikanaca kao dio miješanja u izbore i izricanje sankcija ruskom političaru zbog širenja dezinformacija.

Copy

Rusija je ponovo negirala da pokušava da se miješa u sadašnju kampanju.

Prethodni članakDrašković: Republika Srpska je dno Evrope
Sljedeći članakDigao kredit od 20.000 eura u Njemačkoj, pa kupio auto i pobjegao