Rada Manojlović se požalila: “Nemam kome da pjevam”

Screenshot 105
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Rada Manojlović euforično ulazi u 2022. godinu, budući da tekuće ni ne sjeća. Čitava godina bila joj je u znaku posla, a za Grand Online sumirala je utiske i iznijela svoje stavove o situaciji u kojoj se nalazimo uslijed pandemije.

– Hvala dragom Bogu nisam dangubila, odavno sam u 2022. Posljednja tri mjeseca su mi se nešto otegla, kao da je opet počelo sa nekim očekivanjima, šta će biti, da li ćemo preživjeti, ili će nam poslati nešto, neku apokalipsu, armagedon, da li ćemo preživjeti, vidjećemo – započinje priču Rada i ističe da ipak ima očekivanja od naredne godine.

Budući da je ove godine mnogo radila, te da će i najluđu noć provesti uveseljavajući druge, pomislili smo da će joj njeni najdraži, tata, sestra i dečko nedostajati, ali nas je demantovala.

– Jako je nezgodno jer sam sve novogodišnje programe snimila, i sad zamisli da mi je želja da sjedim kući i da gledam sebe, ja sve to znam šta će biti (smijeh). Ne znači mi ta jedna noć nešto spektakularno da moram da provedem sa svojim. Mi treba da radimo, zato smo tu da uveselimo druge, a porodici možemo da pružimo ljubav i radost i ostalih 364 dana u godini. Važnije mi je da budem sa svojima za rođendan, slavu, vašar, neku seosku svetkovinu, a sad Nova godina… (smijeh) – kaže pjevačica.

Pitali su je i šta to Rada Manojlović mora da uradi u 2022. godini, na šta je kao iz topa odgovorila:

– Mora da snimi nešto, ako me ne preduhitri neki asteroid, neki jači virus i tako (smijeh)… Jako sam euforična, nastavljamo isto kao što smo 2021. i još gore (smijeh). Ja sam u svojoj glavi uvijek vesela, ali činjenica je da ljudi nisu, da su u panici i strahu. Stalno razmišljam kome da pjevam, to je prokletstvo nas pjevača, hoću nešto da snimim, ali mogu da veselim samo ja tome. Šta ćemo ako narod ostane bez posla, pa kovid propusnice, hiljadu je tu stvari…

Uprkos situaciji, dobro raspoloženje zadržaće i u narednoj godini, ali priznaje da je nove mjere i kovid propusnice opterećuju. Srećom, pa još uvijek to nije uticalo na posjećenost njenih nastupa.

– Nisam još uvijek pjevala gdje je uvedena kovid propusnica. U Bosni i Hercegovini, zemlji snova, tamo nema nikakvih ograničenja, tamo pjevamo kao da je 2019. Živi i zdravi su svi, preživeli su – s osmijehom kaže Rada.