RADILA 14 SATI, A 7 ODMARALA! ADVOKATICA UDARILA NA FILIPINKU KOJA TVRDI DA SU JE DRŽALI KAO ROBA: Htjela je da se domogne ovoga

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Bračni par u Beogradu držao je Filipinku kao roba.

Ova žena tvrdi da su joj oduzeli pasoš, tjerali je da ih masira i kontrolisali joj kretanje. Kao žrtva trgovine ljudima čak je bila u problemu zbog legitimnog statusa u Srbiji.

Nadležne institucije nisu zaštitile državljanku Filipina, već su dovele u pitanje legitimitet njenog boravka u Srbiji. Postavlja se pitanje kako su mogli da je zaštite ako je bila izolovana kod bračnog para koji je držao pod svojim okriljem.

Filipinka je ispričala da su joj oduzeli pasoš, pa je u Beogradu obavljala kućne poslove u jednoj bogatoj porodici, ali se to pretvorilo u izrabljivanje. Ona je prije dolaska bila u kontaktu sa advokatskom kancelarijom u Srbiji, da je imala intervju za posao, ali da se sve pretvorilo u maltretiranje.

ČITAJ JOŠ:  Specijalci iz auta izvukli djevojke u čarapama, kod sebe su imale 30 kilograma marihuane

Navodno joj nisu ni vratili pasoš pod izgovorom da će joj vratiti kad dobije boravišnu vizu. Vozač koji je radio za iste ljude kao i ona joj je pomogao da ode iz Srbije.

Prije dolaska u Srbiju državljanka Filipina, kako je ispričala za medije, stupila je u kontakt sa Manuelom Armić, rukovodiocem odjeljenja za korporativno pravo za posao sa inostranstvom.

Manuela Armić, advokat je pokušala da objasni šta se zapravo desilo.

  • To što je ona rekla da je radila 14 do 16 sati je prema njenim riječima. Nismo saslušali nikad drugu stranu, iako je ona smatrala za sebe da previše radi. Da li je 14 do 16 sati bilo konstantnog rada ili je između bilo 7 sati odmora – zapitala se Armić i nastavila:
  • Ako je došla na aerodrom da se vrati svojoj kući. Kako je moguće da se osoba vrati svojoj kući na ček in terminalu, a da nema svoj pasoš? Ona je očigledno imala namjeru i neki dogovor da pokuša da sebi obezbjedi ostanak u Srbiji. Bez mnogo uviđaja da li nekom nanosi reputacionu štetu, duševni bol, ti ljudi su na primjer sve troškove snosili.
  • Osoba je došla na potpuno legalan način u Srbiju. Šest mjeseci je trajala procedura i imala je vremena da pita, da sve nejasnoće razjasni i svu dokumentaciju je zapravo sama dostavljala.
ČITAJ JOŠ:  Specijalci iz auta izvukli djevojke u čarapama, kod sebe su imale 30 kilograma marihuane
GODISNJICA
MARKETING