Portal 072info

Radionica II na temu: „Sistemi kvaliteta u DP industriji BiH i Centar za kvalitet ZEDA“

zeda-image

U srijedu, 19. 02. 2014. godine u prostorijama Agencije ZEDA, zgrada TechnoParka, sa početkom u 09:00 sati, održat će se radionica/work shop na temu „Sistemi kvaliteta u DP industriji BiH i Centar za kvalitet ZEDA“.

Na Radionici će učestvovati predstavnici drvoprerađivača odnosno proizvođača namještaja BiH, konsultanti i predstavnici kosponzora Projekta.

Ciljevi ove Radionice su da se podijele znanja i iskustva prezentirana u toku prvog bloka izlaganja kao i sa svim novo pridošlim učesnicima ovog ciklusa radionica. Također, treba detaljnije utvrditi stručne osnove kontrole kvaliteta u proizvodnji i problematike kvaliteta proizvoda sektora DI i proizvodnje namještaja, razmotriti ulogu i obim ključne dokumentacije primjenjivih modela QMS i FPC, sa aplikacijom na problematiku i potrebe firmi korisnica – posebno Poslovnika/Priručnika FPC. Neki od ciljeva su i razmjena iskustava učesnika i identifikacija načina implementacije kod firmi korisnica,verifikacija usvojenih znanja polaznika/korisnika kao i dogovor elemenata praktičnog rada za potrebe uspostavljanja  QMS/FPC kod kvalificiranih firmi korisnica.

Kao i na prošloj, završetak Radionice planiran je za 16 sati i 30 minuta.

Podijelite članak