Radnik McDonalds’a otkrio kako da pomfrit dugo ostane hrskav

Pomfrit je vjerovatno jedna od najomiljenijih vrsta brze hrane, no svi ljubitelji dobro znaju da često zna postati mekan i gnjecav ukoliko ga ne pojedete odmah.

Bruno Bouchet, koji je za McDonald’s radio tri godine, otkrio je jednostavan način da vaš pomfrit duže ostane svjež i hrskav, a to će vam naročito dobro doći ukoliko ga naprimjer kupujete u drive inu. Kako ne bi izgubio hrskavost dok ga donesete kući, potrebno je napraviti jednostavnu stvar.

“Greška koju svi urade jeste ta da zatvore papirnu vrećicu u kojoj im dolazi hrana. Vjerovatno pretpostavljate da će tako zatvorena vrećica krompiriće održati toplima, ali to je pogrešno. Ono što se zapravo desi jeste da se od topline stvori para koja će omekšati krompiriće i oni više neće biti tako hrskavi”, savjetuje Bouchet.

Ukoliko mislite da će se tako samo ohladiti, Bruno savjetuje i kako da tome stanete ukraj.

“U vrećici ih obično stave uspravno, ali bolje je da ih položite horizontalno jer će se tako sporije hladiti. Najbolje je da ih stavite na dno, a burgere stavite iznad njih. Nikad više nećete imati gnjecav pomfrit, to vam garantujem”, zaključio je.

Prethodni članakBiH jedna od rijetkih “bijelih rupa” u svijetu, u društvu smo Kirgistana, Tadžikistana, Sjeverne Koreje…
Sljedeći članakZbog katoličkog Uskrsa očekuje se pojačan intenzitet prometa na graničnim prijelazima u BiH