Radnik u Njemačkoj ubijen nakon što je klijenta zamolio da stavi masku

Radnik u Njemačkoj ubijen nakon što je klijenta zamolio da stavi masku

Dvadesetogodišnji radnik na benzinskoj pumpi u Njemačkoj upucan je nakon što je zatražio od mušterije da stavi masku na lice.

Radnik na benzinskoj pumpi u gradu Idar-Oberstein, Rhineland-Palatinate, izgubio je život nakon spora s klijentom oko mjera protiv koronavirusa, saopćila je policija u ponedjeljak. Prema policijskom izvještaju, osumnjičen je 49-godišnji muškarac koji je u subotu navečer pucao u zaposlenika benzinske pumpe zbog potrebe nošenja maske u objektu.

Rečeno je da je muškarac ušao na benzinsku pumpu kako bi obavio kupovinu bez maske za lice, a 20-godišnji zaposlenik ga je zamolio da se pridržava propisa. Njih dvojica su se navodno posvađali, što je navelo čoveka bez maske da ode.

Međutim, tvrde iz policije, muškarac se vratio otprilike sat kasnije. Ovaj put je nosio masku, ali ju je skinuo i dvojica muškaraca su započela novu svađu. Osumnjičeni je tada iz džepa izvukao skriveni pištolj i upucao dvadesetogodišnjaka u glavu. Nakon incidenta osumnjičeni je pobjegao pješice.

Policija je ubrzo stigla na mjesto događaja i započele potragu za muškarcem. Međutim sljedećeg dana, 49-godišnjak je ušao u policijsku stanicu i priznao zločin.

Osumnjičeni je navodno rekao policajcima da se protivi restriktivnim mjerama protiv koronavirusa i da ga je situacija s pandemijom koronavirusa jako uznemirila.

Osjećao se stjeran u kut i “nije vidio drugi izlaz” osim da pokaže primjer. Osumnjičeni je smatrao žrtvu “odgovornom za cjelokupnu situaciju, jer se pridržavala pravila”.

Gradonačelnik Idar-Obersteina Frank Frühauf izrazio je šok i zaprepaštenje zbog zločina.

“Ovo je prilično nezamisliv, užasan čin koji se dogodio ovdje u Idar-Oberstein. Takav zločin je bez presedana. Trebat će vremena da se pomirite s tim”, rekao je.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE