84BE2DFB 457E 4E6D 9034 AC933127454D
AUTOR: K.H.
DATUM: stu 18, 2021 @ 10:25
KATEGORIJA: Regija / Vijesti
FIXGEHALT

Direktor Hidroelektrane Piva Radomira Radonjića nastavio je u objavama, između ostalog, pogrdnim imenima naziva pripadnike albanskog naroda, kao i građane islamske vjeroispovijesti, a Crnogorce naziva izmišljenom nacijom.

NER FIT

Radonjić uredno koristi svoj Facebook nalog za komentare sa elementima govora mržnje.

Između ostalog, reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifata Fejzića i voditelja Televizije Crne Gore Sašu Klikovca u jednoj od posljednjih objava nazvao je “Alahovim Crnogorcima”, javljaju Vijesti.

Radonjić smatra da su sporne objave “izvučene iz konteksta” i po njemu se ne radi o govoru mržnje već o “posljednoj odbrani Crne Gore”.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Kazao je Vijestima da je intelektualni, moralni i ljudski integritet spreman da brani “po cijenu golog života”, a koji mu je, kako je rekao, od jučer “ozbiljno i egzistencijalno ugrožen”.

Na istom profilu nekoliko dana ranije veličao je osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića.

Radonjić je iznio i najprizemnije uvrede na račun poslanice Socijaldemokratske partije (SDP) Draginje Vuksanović Stanković. Objavljujući fotografiju pripadnika četničkih snaga sa Cetinja 1942. godine, kazao je da su tako izgledali “samobitni Crnogorci, dok je još bilo Crnogoraca”. Prijestonicu Cetinje nazvao je “ustaškom opštinom”, a Crnu Goru “ustaškom državom”.

LIDER