rafael nadal
BARCELONA, SPAIN - APRIL 23: Rafael Nadal of Spain celebrates his victory against Cameron Norrie of Great Britain in their quarter-final match during day five of the Barcelona Open Banc Sabadell 2021 at Real Club de Tenis Barcelona on April 23, 2021 in Barcelona, Spain. (Photo by Alex Caparros/Getty Images)
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Sport / Svijet
Kurbani 2021

Španski teniser Rafael Nadal saopćio je da neće nastupiti na predstojećem Grand Slam turniru u Wimbledonu, kao ni na Olimpijskim igrama u Tokiju, javlja Anadolu Agency (AA).

“Nije to bila laka odluka. Međutim, nakon odmora i razgovora sa mojim timom sam shvatio da je to ispravna odluka. Cilj mi je nastaviti karijeru boreći se na najvišem nivou i čineći stvari koje me usrećuju“, napisao je Nadal na Twitteru.

Ističući kako je fokusiran na srednjoročne i dugoročne planove, trenutno treći reket svijeta je kazao da nije lako za svega dvije sedmice pauze odmoriti tijelo od napora na teškom sporom terenu Roland Garrosa i spremiti se za Wimbledone.

“Moram izbjegavati preopterećivanje tijela u ovom periodu kako bi nastavio nastupati na turnirima najvišeg ranga“, poručio je 35-godišnji Nadal.

Nadal je u bogatoj karijeri osvojio 20 titula na Grand Slam turnirima, a na Olimpijadi u Pekingu 2008. godine oktio se zlatnom medaljomu u pojedinačnoj konkurenciji, dok je 2016. na Olimpijadi u Riu osvojio zlato u konkurenciji parova.

Treći Grand Slam turnir sezone Wimbledon održat će se od 28. juna do 11. jula, a Olimpijada u Tokiju počinje 23. jula i traje do 8. augusta.