Ramazanska poruka Džemala ef. Salkića u povodu mubarek noći Lejletu-Bedr (VIDEO)

072INFO VAM PREDSTAVLJA “RAMAZANSKE PORUKE ZENIČKIH IMAMA”

dzemal ef salkic
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Portal 072info, sa sjedištem u Zenici, u povodu mjeseca ramazana i ove godine organizira jedinstven projekt “Ramazanske poruke zeničkih imama”, koji smo uspješno realizirali i 2017. godine.

Na ovaj način, u saradnji sa učesnicima projekta, želimo našim čitateljima islamske vjeroispovijesti približiti duh ramazana i posta, ali i dati korisne savjete kojima se svaki vjernik pripadnik islamske vjeroispovijesti može okoristiti.

Posebno smo na ovaj način željeli ući u domove najmanje četiri miliona naših čitatelja u vrijeme svjetskog izazova pandemije koronavirusa, kada su reducirani odlasci u džamije.

Tako će se u okviru projekta, koji je podržao Medžlis Islamske zajednice Zenica, čitateljima našeg portala s jedinstvenim porukama i pričama obratit zenički imami i to Hfz. Husejn ef. Čajlaković, Samir ef. Ahmić, Džemal ef. Salkić, Ahmed ef. Agetović, hfz. dr. Safet ef. Husejnović, Harun ef. Efendić i hfz. Ishak ef. Efendić.

Kruna cjelokupnog projekta bit će bajramska poruka koju bi trebao uputiti Jakub ef. Salkica, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Zenica.

Veliku zahvalnost, osim Medžlisu IZ Zenica i imamima, ovim putem upućujemo i sponzorima koji su omogućili realizaciju jedinstvenog projekta i to ZLATNI SPONZOR – GRAD ZENICA NA ČELU SA GRADONAČELNIKOM FUADOM KASUMOVIĆEM,SREBRENI SPONZORI – POLIKLINIKA “EPION” ZENICA, “AURA OSIGURANJE”. Prijatelji projekta su: CAFE “BALGERA” ZENICAEKOR COMERC ZENICA, BRAĆA “KARIĆ”, ALMY D.O.O. ZENICA, KUĆA SLADOLEDA “ZARA”.

sponzoriprijekta
SPONZORI PROJEKTA

U nastavku poslušajte ramazansku poruku Džemala ef. Salkića iz džemata Nur Han u povodu mubarek noći Lejletu-Bedr: