Ramazanska poruka Ishaka ef. Efendića (VIDEO)

072INFO VAM PREDSTAVLJA

5FBF9736 4C72 44AA A9A1 39F584DE31A3
Podijelite vijest

Portal 072info, sa sjedištem u Zenici, u povodu mjeseca ramazana i ove godine organizira jedinstven projekt “Ramazanske poruke zeničkih imama”, koji smo uspješno realizirali i 2017. godine.

Na ovaj način, u saradnji sa učesnicima projekta, želimo našim čitateljima islamske vjeroispovijesti približiti duh ramazana i posta, ali i dati korisne savjete kojima se svaki vjernik pripadnik islamske vjeroispovijesti može okoristiti.

Posebno smo na ovaj način željeli ući u domove najmanje četiri miliona naših čitatelja u vrijeme svjetskog izazova pandemije koronavirusa, kada su reducirani odlasci u džamije.

Tako će se u okviru projekta, koji je podržao Medžlis Islamske zajednice Zenica, čitateljima našeg portala s jedinstvenim porukama i pričama obratit zenički imami i to Hfz. Husejn ef. Čajlaković, Samir ef. Ahmić, Džemal ef. Salkić, Ahmed ef. Agetović, hfz. dr. Safet ef. Husejnović, Harun ef. Efendić i hfz. Ishak ef. Efendić.

Kruna cjelokupnog projekta bit će bajramska poruka koju bi trebao uputiti Jakub ef. Salkica, glavni imam Medžlisa islamske zajednice Zenica.

Veliku zahvalnost, osim Medžlisu IZ Zenica i imamima, ovim putem upućujemo i sponzorima koji su omogućili realizaciju jedinstvenog projekta i to ZLATNI SPONZOR – GRAD ZENICA NA ČELU SA GRADONAČELNIKOM FUADOM KASUMOVIĆEM,SREBRENI SPONZORI – POLIKLINIKA “EPION” ZENICA, “AURA OSIGURANJE”. Prijatelji projekta su: CAFE “BALGERA” ZENICARESTORAN “SALČINOVIĆ” ZENICA; EKOR COMERC ZENICA, BRAĆA “KARIĆ”, ALMY D.O.O. ZENICA, KUĆA SLADOLEDA “ZARA”.

U nastavku poslušajte i posljednju ramazansku poruku Ishaka ef. Efendića iz džemata Radakovo:


Podijelite vijest