Portal 072info

‘Ramazanske poruke zeničkih imama’ od 3. juna na 072info!

Portal 072info u povodu mjeseca Ramazana realizira jedinstven projekat “Ramazanske poruke zeničkih imama”, koji ima za cilj prezentirati široj javnosti poruke kojima imami s područja Medžlisa Islamske zajednice Zenica  žele približiti duh ramazana i posta ali i dati korisne savjete kojima se svaki vjernik pripadnik islamske vjeroispovijesti može okoristiti.

U okviru projekta, koji je podržao Medžlis Islamske zajednice Zenica, čitateljima našeg portala s jedinstvenim porukama i pričama obratit će se zenički imami i to Sulejman ef. Rafuna, Ismet ef. Bašić, Sumedin ef. Kobilica, Enes ef. Beganović, Amir ef. Kaknjo, Ishak ef. Efendić, Džemal ef. Salkić i Fahir ef. Arnaut.

Veliku zahvalnost, osim Medžlisu IZ Zenica i imamima, ovim putem upućujemo i sponzorima koji su omogućili realizaciju jedinstvenog projekta i to Grad Zenica, Almy, Restoran kod Fehre, Biss-Tours, Centar za strane jezike ‘Linguateam’, Caffe bar IR, Ag-shop Jašarević, Zenička industrija mlijeka i AE sigurnost.

Tako će naši čitatelji naredne dane mjeseca posta moći upotpuniti korisnim i interesantnim videoprilozima, gdje će čuti edukativne i manje poznate činjenice u vezi sa ramazanom.

Osim toga, u povodu 27. noći realiziramo specijal prilog kako provesti najodabraniju noć mubarek mjeseca Ramazana dok će kruna cjelokupnog projekta biti bajramska poruka.

Emitovanje serijala ‘Ramazanske poruke zeničkih imama’ počinje u subotu, 3. juna.

 

Podijelite članak