Portal 072info

RAMO ISAK: Birajmo novu vlast

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Razgovarala: Amela Sejdić

Mr. Ramo Isak rođen je 1973. godine, osnovnu i srednju školu završio je u Zenici. Nakon završenog pedagoškog fakulteta magistrirao je na ekonomskom fakultetu i stekao naučni stepen magistra ekonomskih nauka, a trenutno je doktorant na ekonomskom fakultetu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Istaknuti je privrednik u Zenici. Bio je dugogodišnji pripadnik ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a posebno se istakao u transfomaciji policije za njeno djelovanje u demokratskom društvu. Jedan je od organizatora otpora i odbrane RBiH.

U vrenenu od 2006-2010 godine bio je zastupnik u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, a za svoj aktivan rad kao jedan od najboljih zastupnika dobio je visoke ocjene od Centra civilnih inicijativa (CCI). U navedenom periodu bio je i zastupnik u Domu naroda Federacije BiH. Svojim aktivnim angažovanjem u Domu naroda dao je puni doprinos usvajanju značajnih zakona, a što se posebno odrazilo i na pozitivne razvojne financijske efekte u Zeničko-dobojskom kantonu i u Zenici.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Istaknuti je sportista iz oblasti borilačkih vještina, oženjen je i otac troje djece. Za svoj uspješan profesionalni i sportski rad, aktivan društveni angažman, te humani odnos prema najosjetljivijim kategorijama društvene zajednice, dobio je veći broj priznanja.

1. Gospodine Isak, predsjednik ste Kantonalnog odbora A-SDA Zenica, možete li nam reći nešto o A-SDA stranci, o njenim političkim i programskim opredjeljenjima.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Stranka demokratske aktivnosti, A-SDA ZA EVROPSKU BiH, je narodna stranka orijentirana prema političkom centru. Po svojim opredjeljenjima to je demokratska stranka liberalnog karaktera, koja je otvorena za sve građane Bosne i Hercegovine, bez obzira na njihovu nacionalnu, vjersku ili neku drugu pripadnost. A-SDA stranka njeguje izvornost hiljadugodišnje državnosti Bosne i Hercegovine, tradicijskih vrijednosti i tolerancije života u složenim multietničkim i multikulturalnim sredinama. Stranka djeluje na području cijele Bosne i Hercegovine, sa sjedištem u Sarajevu, a predsjednik A-SDA stranke je gradonačelnik Cazina. Kao rezultat programskog djelovanja A-SDA stranke danas je Cazin po svojoj razvijenosti evropski grad, a realizacija naših strateških ciljeva nije vezana za ‘teledirigovane’ zahtjeve ‘prijestolničkih’ elita i moćnika.

2. Koji su osnovni strateški izborni ciljevi A-SDA stranke?

Svojom neodgovornom politikom vladajuće strukture vlasti, koje u posljednjih dvadesetak godina svoje vladavine nisu uspjele da izvedu Bosnu i Hercegovinu na evropski put, dovele su našu državu u duboku političku i ekonomsku krizu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zbog toga mi s pravom očekujemo da nakon ovih izbora demokratski preuzmemo vlast i pokušamo da kao alternativa za postojeću vlast, vratimo Bosnu i Hercegovinu na put stabilnog i samoodrživog ekonomskog razvoja i političke stabilnosti, i to na svim nivoima vlasti – od kantonalnog, preko federalnog do državnog nivoa. Naši kandidati na izbornim listama su iskusni, školovani, pošteni i nekompromitirani kadrovi koji su u stanju da sa našim stručnim timovima provedu razvojne projekte iz svih oblasti društvenog života i rada.

Mi imamo razrađene projekte koji se odnose na političku stabilnost Bosne i Hercegovine, njene evropske integracijske procese, reforme sigurnosnog sektora i pravosudnih organa, politiku zapošljavanja, razvoj privrede i energetike, te razvoj poljoprivrede i šumarstva. Takođe, imamo rješenja za mnogobrojne probleme iz oblasti socijalne zaštite, za mnogobrojna neriješena pitanja boračkih populacija, penzionera, za oblasti zdravstva, školstva, kulture i sporta, kao i za druga pitanja koja se odnose na poboljšanje kvaliteta života naših građana.

Smatram da je došlo vrijeme da naši građani ukažu povjerenje našim kadrovima i našim razvojnim projektima, te da se konačno stane na put dugogodišnjoj stagnaciji naše države i našeg društva i da se vrati ugled i dostojan život običnog čovjeka.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

3. Zašto bi naši građani trebali da glasaju za kandidate iz A-SDA stranke?

Prije svega, došlo je vrijeme za promjene. Ne mogu oni ljudi koji su vladali u posljednjih više od dvadeset godina, koji su doveli ovu državu u političku i ekonomsku krizu, a u kojoj je korupcija već sada sistemski ukorijenjena, iznači adekvatna rješenja za izlaz iz te iste krize. Oni su se davno otuđili od svoga naroda i ne razumiju njegove probleme. Iz mandata u mandat oni se samo bogate i rješavaju svoje vlastite potrebe.

A-SDA ima kadrovske potencijale u mladim, školovanim, ali i iskusnim ljudima iz svih oblasti društvenog života koji su u stanju da pokrenu razvojne i održive projekte, koji će djelovati institucionalno u korist države a ne u korist vlastite individualne promidžbe.

4. Šta možete poručiti našim građanima?

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Evidentno je došlo vrijeme promjena. Potrebno je da se naši građani opredijele za promjene, za nove ljude, za nove ideje. Samo na taj način možemo osigurati prosperitet svoje države i svoje porodice.

Demokratske društvene promjene su ključ za poboljšanje kvaliteta života.

Vjerujmo sebi – birajmo novu vlast!

ZOS/PROMO

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

OTKRIVAMO: Šta je dogovoreno na tajnom sastanku Izetbegovića, Isaka i Galijaševića

DPA - Portal 072info

RAMO ISAK: Zenici treba mlad, perspektivan, inteligentan, lijep gradonačelnik (VIDEO)

DPA - Portal 072info

Ko su kandidati za gradonačelnika Zenice?

DPA - Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME