Ramo Isak o navodima Kasumovića za gepekovanje ministra Sinanovića 

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak gostovao je danas u programu BHRT-a, piše portal Crna-hronika.info.

Govorio je o vožnjama helikopterom, zapošljavanju njegovog sina kao direktora KPZ Zenica, supruzi koja je direktorica privatne firme, poslovima sa rudnikom u Kaknju, ali se dotakao i gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića.

Podsjećamo, Kasumović je prije nekoliko dana rekao kako je Ramo Isak prijetio gepekovanjem Benjaminu Sinanoviću, ministru unutrašnjih poslova ZDK.

“Moram biti brutalan pa ti još kazati, fukaro, kukavice, hoćeš da pustim snimak iz moga Kabineta kada si rekao da ne smiješ smijeniti komesara jer će te Ramo Isak provozati u gepeku? Podsjećam te da se u mom kabinetu sve snima, a ukoliko želiš ili i dalje tvrdiš da to nisi tako rekao – ja ću snimak objaviti”, rekao je Kasumović.

Ramo Isak je odgovorio na ove optužbe da nikada nikom nije prijetio gepekovanjem jer je on akademski građanin ove države.

“A koga je to Isak provozao u gepeku? Isak je akademski građanin, doktor nauka, čovjek koji sjedi na poziciji i nikad u životu nisam prijetio gepekovanjem. Kasumović je gradonačelnik Grada Zenice, on se treba baviti lokalnim pitanjem, još u Zenici ima naselja koja nemaju puteve, koja nemaju kanalizaciju i on nek se bavi sa tim. Ja sam ipak federalni ministar, jednog od najvećih ministarstava trenutno u BiH, gdje se bavim ozbiljnim temama, pa nemam vremena odgovarati”, poručio je Isak.

Crna-hronika.info

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE